bunÎn prezenţa prefectului judeţului Arad, Cosmin Pribac, care a dat citire ordinului de numire din partea ministrului Sănătăţii, Laura Nicolescu a fost numită ieri, în fruntea Direcţiei de Sănătate Pu­blică Arad. Ordinul a avut numărul 371/14.03.2013 şi a făcut referire la promovarea cu caracter temporar în funcţia publică de conducere temporar vacantă de director executiv din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Laurei Nicolescu, consilier superior în cadrul DSP Arad, pe perioada suspendării raportului de servicii a Gabrielei Ţârle. „Sper ca după o perioadă destul de agitată, Direcţia de Sănătate Publică Arad să revină la ceea ce a fost îna­inte, iar angajaţii să se ocupe de atribuţiile pe care le au. Sper să nu mai avem probleme cu comunicarea în interiorul instituţiei, cu scandalul care a mocnit atâta vreme aici, între angajaţi. Apele s-au liniştit, iar acum nu mai există niciun motiv de frământare“, a declarat Cosmin Pribac.
Aşa cum ziarul nostru informa încă de la finalizarea controlului Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, în luna noiembrie a anului trecut, efectuat la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Gabriela Ţârle a fost demisă, controlul fiindu-i fatal.
Noua conducere, prin directoarea Laura Nicolescu, a dat asigurări că „Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad îşi propune să aplice politi­- cile publice de sănătate, să-şi asume rolul pe care îl are cu adevărat, de supraveghere a stării de sănătate a populaţiei la nivelul judeţului, de implementare a programelor naţionale, precum şi controlul tuturor unităţilor publice“.
Bucuroşi, pe de o parte, că au scăpat de fosta conducere, însă îngrijoraţi, pe de altă parte, de eminenta desfiinţare a instituţiei: aceasta era starea generală a angajaţilor DSP Arad. Legat de acest lucru, Laura Nicolescu a declarat că „privind reorganizarea sistemului de sănătate la nivelul direcţiilor de sănă­tate publice şi caselor judeţene de asigurări de sănătate, este un proiect afişat pe site-ul Ministerului Sănătăţii la transparenţă decizională şi sunt doar câteva strategii naţionale. Mai multe detalii în acest moment, nu se cunosc“.
DSP rămâne la „bordel“
O altă nelămurire, care a luat naştere în timpul directoratului Gabrielei Ţârle, a fost locaţia în care îşi desfăşoară activitatea Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad. Ţârle şi-a arătat de mai multe ori, în mod public, nemulţumirea faţă de locaţia aleasă de către Constantin Cătană, directorul de la care a preluat mandatul. Pe lângă acuzaţiile legate de plata unei chirii ridicate, ca un fapt divers, clădirea este cunoscută în zonă că a adăpostit în perioada interbelică un bordel, destul de „apreciat“ pentru „serviciile“ sale la acea vreme. De fapt, întreaga zonă, astăzi strada Florilor, a fost împânzită de serviciile tentante ale vânzătoarelor de senzaţii tari.
DSP îşi va continua activitatea în aceeaşi clădire, lucru de care am fost asiguraţi chiar de către Constantin Cătană: „Chiria este foarte mică, şase euro per metru pătrat. Contractul era aşa făcut încât se putea pleca oricând de aici, însă nu ştiu dacă se găseşte ceva mai avantajos. În plus, nu se ştie ce se va întâmpla cu această reorganizare“.

Recomandările redacției