Un bărbat din Bihor a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuza de trafic de influenţă, după ce s-a dat drept ofiţer SRI şi i-a cerut 10.000 euro unui orădean ca să-i rezolve angajarea în cadrul Serviciului Român de Informații.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, individul în vârstă de 46 ani se recomanda prin oraş ca fiind „Popa Ionel” şi sub acest nume a intrat în discuţie, în iunie anul trecut, cu un orădean dornic să se angajeze în cadrul SRI.

„Popa” a susţinut în faţa noului său prieten că e coleg tocmai cu funcţionarii din comisiile de angajare, fără să le pomenească numele, şi a pretins că i-ar putea îndupleca să „îl angajeze în cadrul acestei instituţii, prin promovarea la anumite etape, în cadrul procedurii de încadrare, respectiv de evaluare psihologică sau medicală”.

Escrocul, care în realitate se numeşte Ionel Iosif Gabor, a cerut pentru acest serviciu 10.000 euro, sumă din care a primit 9.150 euro, în aproximativ 7 tranşe. Bărbatul înșelat a aşteptat în zadar să fie chemat la examen, iar când, într-un târziu, şi-a dat seama că a fost păcălit, l-a dat pe mâna procurorilor, conform ebihoreanul.ro.

Individul, care locuieşte în Oradea fără forme legale, a fost identificat şi găsit de procurori cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor.

El a fost reţinut miercuri, la prânz, a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de influenţă, propunere care a fost admisă. Măsura mai poate fi contestată la Curtea de Apel Oradea.

Ancheta este continuată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • ioan spune:

    prost e cel care da…. si el e vinovat ca a acceptat sa dea, recupereaza paguba… poate.. dar pt ca contribuit la coruptie merita un cadou…

Recomandările redacției