uav2Arădenii, îndeosebi studenţii arădeni, sunt invitaţi de Liga Studenţilor din Universitatea „Aurel Vlaicu” să asiste la o sesiune de dezbateri privind o lege mult aşteptată în România: Legea Internshipului. Sesiunea se va desfăşura miercuri, începând cu ora 11,  în aula „Dimitrie Cameniţă” a Complexului Universitar Micălaca, şi reprezintă prima etapă a unei campanii de informare şi dezbatere care include 23 de centre universitare din ţară.

Proiectul „Legea Internshipului” este o iniţiativă a Uniunii Studenţilor din România care îşi propune să creeze o punte de comunicare între mediul universitar şi companii private, într-o manieră care să se dovedească avantajoasă atât pentru studenţi, cât şi pentru angajatori şi instituţiile de învăţământ superior. Prin încheierea unor convenţii-cadru, acestea din urmă ar avea ocazia să se bucure de susţinere financiară din partea firmelor cu care semnează. Mai mult, Legea Internshipului ar contribui la modernizarea învăţământului românesc, stabilind o curriculă şi un plan de învăţământ care să facă din studenţi persoane competente să activeze în domeniile în care oferta de locuri de muncă excede cererea.

LSUAV organizează aceste dezbateri în scopul de a lărgi baza de consultare publică cu privire la proiectul de lege şi de a atrage susţinători din rândul comunităţilor locale şi mediului privat, „ţinta” finală fiind, desigur, aprobarea legii. „Beneficiu pentru toţi”- acesta este dezideratul LSUAV şi UAV:  „Salutăm această iniţiativă a USR şi eforturile LSUAV de a încerca să legalizeze o relaţie între universităţile de stat şi mediul privat. Mediul privat ar putea astfel să să intre în contact cu universitaţile, să se introducă în planurile de învăţământ şi în curricula universitară , să facă propuneri în acest sens. Studenţii ar putea lucra în companii, iar în felul acesta atât ei, cât şi universităţile, s-ar putea apropia de mediul privat. Este o lege fără culoare politică, care funcţionează pretutindeni în lume, deci sper ca această lege să fie votată şi de Parlamentul României.  Cred că atât dreapta, cât şi stânga  eşichierului politic trebuie să sprijine apropierea dintre universităţile de stat şi mediul privat, spre beneficiul tuturor”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic. „Sperăm să obţinem rezultate cât mai bune, iar viitorii studenţi să aibă competenţele necesare în mediul de afaceri a viitoarelor locuri de muncă”, a completat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

Recomandările redacției