leoOmul de afaceri Leontin Aslău, preşedintele Asociaţiei Comercianţilor de pe Ştrandul Neptun, a anunţat că a câştigat o nouă rundă de judecată cu Primăria condusă de Gheorghe Falcă. Obiectul procesului este dat de blocarea accesului la propria parcare din incinta ştrandului. Primăria Arad a decis amplasarea unei bariere şi a unor borduri pentru ca accesul la parcarea privată de la Corleone să fie taxată de Primărie. Aslău spune că în cursul acestei săptămâni a câştigat şi înfăţişarea de la Tribunalul Arad, după ce iniţial câştigase şi la Judecătorie. „Procesul a început în anul 2010 şi semnalam faptul că bariera pusă de către autorităţile locale în urma dispoziţiei lui Gheorghe Falcă îmi îngrădeşte dreptul la acces pe proprietate”, a explicat Leontin Aslău.
Parcursul procesului a fost unul neobişnuit în cei aproape trei ani de la debut. În primă instanţă, omul de afaceri a obţinut o decizie favorabilă din partea Judecătoriei Arad. Primăria Arad a făcut recurs la această decizie, iar Tribunalul Arad a decis casarea primei decizii. Acestă hotărâre a Tribunalului Arad a fost atacată de către Leontin Aslău la Curtea de Apel Timişoara care, la rândul ei, a decis casarea deciziei Tribunalului. Din acel moment procesul a curs normal, iar în această săptămână Aslău a obţinut câştig de cauză şi la Tribunal. „Procesul a fost unul sinuos. După ce am câştigat la Judecătorie, Tribunalul, la recursul Primăriei Arad, a decis casarea. Apoi m-am adresat Curţii de Apel Timişoara, care a desfiinţat decizia aberantă a Tribunalului. Acum câteva zile am câştigat şi la Tribunal, astfel că am două decizii favorabile obţinute de la tot atâtea instanţe judecătoreşti”, a explicat Leontin Aslău.
Decizia luată în cursul acestei săptămâni de către Tribunalul Arad poate fi atacată de către reprezentanţii Primăriei Arad, nefiind încă definitivă. „Decizia nu este definitivă. Cei de la Primărie pot ataca hotărârea la Curtea de Apel Timişoara. Mi-e greu să cred că această instanţă poate lua o alt­fel de decizie, în condiţiile în care mi-a dat o dată câştig de cauză. Singurul lucru pe care îl pot câştiga cei de la Primărie este să tragă de timp, dar eu unul am răbdare”, a mai completat Aslău. Acesta a spus că se gândeşte să ceară Primăriei şi daune materiale pentru paguba suferită.

Recomandările redacției