galisPNL Arad a anunţat că va iniţia o dezbatere cu tema Ștrandului Neptun, urmărind să afle ce îşi doresc arădenii în privinţa viitorului acestuia. „PNL Arad va iniţia o dezbatere pentru a vedea ce spun specialiştii, ce îşi doresc arădenii, ce cred oamenii din turism, investitorii, administraţia. La final, ne dorim ca rezultatul să fie o strategie armonioasă a Ştrandului pe termen mediu şi lung. Dacă actuala majoritate din CLM Arad, formată din PD-L, UDMR şi PP-DD nu va dori să-şi asume un astfel de proiect, vom strânge semnături de la populaţie. Dar nu credem că actuala administraţie ar vrea să susţină altceva decât îşi doresc arădenii”, a declarat Florin Galiş, preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Arad.
Acesta este de părere că „ştrandul actual nu mai este de mult ceea ce era odinioară. Nu este nici pe departe ceea ce ar trebui şi ar putea fi. Este rezultatul unor experimente eşuate, a unor ambiţii fără sens, din care au pierdut toţi: arădenii, comercianţii, administraţia locală, bugetul etc. Un argument în plus este ceea ce s-a întâmplat marţi, 28 mai 2013, în şedinţa CLM: o nouă zonare – a câta?! – un nou set de tarife, o nouă abordare. Este limpede că tot ceea ce se întâmplă acolo nu duce la o dezvol­tare durabilă şi de viitor”.
De aceea, reprezentanţii PNL Arad apreciază că este nevoie de o altă gândire asupra ştrandului, o coerenţă strategică şi un plan bine structurat cu paşi clari. „Trebuie să se ţină seama de tot ceea ce reprezintă Ştrandul în ansamblul lui: căsuţe, comercianţi, terase, spaţiu verde, terenuri de sport, bazine pentru adulţi, bazine pentru copii, bazine cu apă termală. O insistenţă pe o zonă anume în detrimentul alteia nu va duce la nici un rezultat. Poate doar la rezultatul de azi”, a declarat Galiş.
„Trebuie să analizăm ce vrem de la Ştrand, ce aşteptări au arădenii de la Ştrandul lor. Să fie similar celor din Ungaria? Să fie o destinaţie pentru terase şi petrecerea timpului liber? Să fie o destinaţie pentru turismul de weekend?”, sunt numai câteva dintre întrebările la care arădenii sunt aşteptaţi să răspundă.

Recomandările redacției