Conform tradiţiei, Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” a organizat şi anul acesta Târgul de Crăciun, zis Weihnachtsmark pe germană.
Acest târg înseamnă, pe lângă bucurie, tinerețe, dăruire, prieteni, familie şi o oportunitate de a a fi împreună în aceste zile dinaintea sărbătorii Nașterii lui Iisus.
Concret, elevii, sprijiniți de profesori și părinți, pregătesc diverse gustări, dulciuri și băuturi calde, pe care le prezintă într-o formă festivă și le oferă spre vânzare vizitatorilor. Mai mult, toate acestea se desfăşoară afară, ca într-un târg adevărat.
Bani pentru o cauză nobilă
Copiii se întrec în a găsi idei cât mai interesante și atractive de produse, pentru că acest târg înseamnă și „a dărui”: banii obținuți din vânzare se donează în fiecare an. Anul acesta, beneficiara sumei ce se va strânge este o fetiță mică, pe nume Isabella, care suferă de boala Batten, pentru care tratamentul este foarte costisitor.
Piesă de teatru al micilor artişti
Totodată, cei mici sunt implicaţi în Serbarea de Crăciun, anul acesta elevii de gimnaziu a liceului, Mini AMG pregătind o piesă intitulată „Crăciunul… altfel!”. Programul a continuat cu un tânăr talentat din clasa a V-a A, Raul Nica, care a oferit un recital de chitară şi voce. În încheiere, s-a ascultat corul „Die Minnesinger” al claseleor de gimnaziu, care au oferit colinde în limba română, germană, engleză și latină.

Recomandările redacției