cinemaPrimăria municipiului Arad a început procedurile pentru contractarea constructorului care se va ocupa de reablitarea cinematografului din cartierul Grădişte, unde municipalitatea doreşte să desfăşoare activităţi sociale, cultural şi educative.

Conform anunţului publicat de Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, proiectul „Reabilitare clădire cinema Grădişte”, care cuprinde lucrări de reparaţii generale şi renovare a clădirii are o valoarea estimată de 2,1 milioane de lei.

Data limită de depunere a ofertelor este 7 octombrie, ora 9.00.

Clădirea, care în prezent se află fiind într-o stare avansată de degradare, a fost construită între anii 1920-1930, iar cinematograful a funcționat până în anul 1990, în prezent.

Potrivit Legii 303/2008, administraţiei locale îi revine obligaţia de a repune clădirea în stare de funcţionare, astfel încât să poată deservi şi unor activităţi social-cultural-educative. „Pentru a crea condiţii de funcţionare optime şi a asigura un nivel de prezentare la standarde actuale pentru activităţile pentru care se doreşte a fi utilizată această clădire este necesară o reabilitare a întregului ansamblu cinematografic, care este format din clădirea cinematografului, compusă din cinematograf, ecranul de proiecţie pentru grădina de vară şi o anexă gospodărească“, se arată în anunţul de licitaţie.

Centru Cultural de Cartier

Una dintre variantele propuse constă în amenajarea la parterul clădirii a unei săli de cinema cu 120 de locuri, care va fi dotată cu o scenă demontabilă în vederea organizării și a unor activități social-cultural-educative.

Amenajarea curţii se va face cu platforme pavate pentru a se asigura platforma pentru scaune la grădina de vară, trotuare de acces şi mici zone verzi.

Reprezentanţii Primăriei Arad au spus că după reabilitarea clădirii se va gândi un proiect pentru revitalizarea activităţii.

Cel mai probabil, în clădire va funcţiona un centru cultural de cartier, unde se vor vor putea organiza diferite evenimente specifice, cum ar fi Ziua Şcolii sau Ziua Cartierului, în cadrul cărora să se realizeze proiecţii de filme documentare, să se organizeze diverse spectacole.

Cinematograful din Grădişte a fost preluat de Primărie în anul 2012, de la RADEF, printr-o hotărâre aprobată în Consiliul Local Municipal.

 

Recomandările redacției