La Arad nu s-a luat decizia amânării startului noii ediții a Ligii a IV-a. Nu se va juca deloc fotbal pe puncte la nivel de județ în anul 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate că nici returul sezonului trecut nu s-a mai reluat, iar Asociația Județeană de Fotbal a decretat-o pe Victoria Zăbrani drept campioană.
Numai trei echipe au reușit să îndeplinească condițiile protocolului, iar în Arad nu se vor relua competițiile județene în acest an.
Fiindcă numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 a crescut în loc să scadă, pentru începerea noului sezon a Ligii a IV-a Arad trebuie respectat protocolul de sănătate al FRF impus în vară.
Comisia Tehnică condusă de Cristian Sculici făcut un scenariu cu disputarea a zece meciuri din turul de campionat.
Pentru reluarea acestor meciuri erau necesare doar două testări COVID-19 de echipă, dar erau introduse și patru etape intermediare.
În altă ordine de idei nouă dintre acestea nu erau de acordul nici cu condiții ce trebuiau respectate conform protocolului FRF, testările, respectiv costurile lor ridicate.
Votul final ce trebuia exprimat până săptămâna trecută a fost confirmat de doar trei cluburi. Adică Păulișana Păuliș, Unirea Sântana și CS Ineu, restul (Frontiera Curtici, Victoria Zăbrani, Șoimii Șimand, CS Glogovăț, ACS Socodor, Victoria Felnac, CS Beliu, Podgoria Pâncota și UTA II) dând un vot negativ începerii ediției 2020-2021 a Ligii a IV-a Arad.
Conform comunicatului oficial al Asocia­ției Județene de Fotbal Arad în urma ședinței de Comitet Executiv de sâmbătă dimineață în ianuarie s-ar putea aduce din nou în discuție reluarea Ligii a IV-a Arad.
„Comitetul Executiv al AJF Arad din data de 10.10.2020, întrunit în mod statutar în prezența tuturor membrilor săi, adoptă următoarele decizii:
1. Ţinând cont de:
• Menținerea stării de alertă pe teritoriul României;
• Faptul că majoritatea cluburilor și asociațiilor sportive nu pot respecta actualul protocol medical impus prin Ordinele Ministerelor Tineretului și Sportului și cel al Sănătății;
• Faptul că nu s-a luat o decizie privind relaxarea/diminuarea/renunțarea măsurilor de siguranță sanitară (testarea COVID-19 prin RT-PCR), astfel încăt să se permită reluarea competițiilor organizate de Asociațiile Județene de Fotbal;
• Creșterea constantă și alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19
s-a hotărăt
Amânarea începerii campionatelor organizate de către AJF Arad pentru sezonul 2020/2021;
Data de începere a Campionatele organizate de către AJF Arad se vor hotărî prin decizia Comitetului Executiv al AJF ARAD din luna ianuarie a anului 2021.” 

Recomandările redacției