Consilierii județeni au aprobat înființarea unei noi linii de gardă la Secția Boli Infecțioase Adulți Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
„Consiliul Județean investește în sistemul sanitar atât resurse financiare, cât și umane, pentru a aduce Spitalul Județean la un standard ridicat. Am suplimentat organigrama Spitalului prin înființarea unei noi linii de gardă pentru ca actul medical să fie cât mai aproape de nevoile cetățenilor”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt aprobate și funcționează 38 de linii de gardă, organizate pe specialități, destinate asigurării continuității asistenței medicale în specialitatea pentru care au fost organizate, astfel:
• 25 linii de gardă destinate secțiilor și compartimentelor cu paturi;
• 2 linii de gardă destinate Laboratorului clinic de analize medicale și Laboratorului clinic de radiologiei și imagistică medicală;
• 2 linii de gardă destinate UPU-SMURD și UPU-Punct de lucru Sântana.
• 9 linii de garda la domiciliu
Conducerea Spitalului Clinic județean de Urgență Arad a solicitat înființarea unei noi linii de gardă în vederea asigurării corespunzătoare a continuității asis­­tenței medicale. Având în vedere avi- zul favorabil al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, consilierii județeni au aprobat această cerere, cu încadrarea în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat.
 

Recomandările redacției