grad1Reactivată vara trecută de Radu Pop și de conducerea orașului Lipova, echipa „Șoimilor” a reintrat în forță în peisajul fotbalistic arădean, după câțiva ani nefericiți de absență. Trupa lipovană a dorit să pornească la drum „curată”, deși s-ar fi găsit posibilitatea să achiziționeze un loc în Liga a IV-a.
Sub conducerea lui Marius Grad, Șoimii Lipova a luat-o de la zero și s-a înscris în Promoție, defilând în seria a doua. Iarna a fost plină în evenimente, începând cu Memorialul „Nicolae Ardelean”, continuând cu un cantonament de o săptămână la Băile Felix, plus o serie de meciuri amicale: 3-4 cu Voința Mailat, 1-2 cu Păulișana Păuliș, 3-4 cu Mureșana Mândruloc, 5-0 și 4-1 cu Victoria Felnac sau 5-0 cu Șoimii Șimand. Lotul a fost întărit cu juniorul Iuga (16 ani), dar și cu portarul Krastl (Victoria Zăbrani). Cei doi s-au alăturat unui efectiv ce i-a reunit, în prima parte a campionatului, pe Marinca, Comănici, Costin – Dorgoșan, Țițca, Catrinoiu, Andras, Niga, Cărnariu, Țițirig, Bimbo, Cl. Trif Dragoș, Tănăsie, Neda, Bratu, Morar, Coste, Balea, Vasile, Gazsi, Drăgulin.
„S-ar putea să contăm și pe Cosmin Brândușe”, a dezvăluit Marius Grad, a cărui ultimă echipă a fost chiar Șoimii Lipova, în sezonul 2004-2005.
„Am avut parte de un cantonament bun la Felix. Singura problemă a fost lipsa unui teren, dar ne-am descurcat pe platoul din stațiune, unde am lucrat cu mingea și am efectuat alergări. N-a fost chiar ușor pentru unii din băieți, chiar mi-a plăcut de ei. S-a simțit o ușoară oboseală la revenire, dar e normal să fie așa. Acum urmează revenirea, trebuie să-i aducem în formă. Din păcate, începem returul abia la sfârșitul lunii, așa că încercăm să mai legăm câteva meciuri amicale”, a relatat fostul fundaș al UTA-ei.

Recomandările redacției