gradmariusConform previziunilor, Gloria și Pecica s-au instalat pe primele două poziții ale clasamentului Ligii a IV-a, însă podiumul e completat de surpriza Șoimii Lipova. Exceptând „dușul rece” din Micalaca, nou promovata în primul eșalon județean a bifat trei succese și o remiză  și s-a instalat pe locul trei în clasament. Tot datorită înfrângerii usturătoare cu Gloria gola­verajul echipei e negativ (-4), dar asta contează mai puțin pentru tehnicianul echipei. „A fost un simplu accident, evoluțiile ulterioare ale băieților au demonstrat asta. Nici în Micalaca nu am jucat chiar rău în prima repriză, dar cele două goluri primite în debutul părții secunde ne-au tăiat picioare. Am căzut fizic și psihic și puteam lua și mai mult goluri. Dar, cu ajutorul conducerii, care ne-a încurajat și motivat chiar și după 0-7, ne-am revenit rapid și iată că am ajuns pe locul 3. E o clasare onorabilă pentru noi, însă mai e mult până departe. În această lună chiar ne așteaptă trei meciuri de foc, între care două derby-uri zonale, cu Păulișul și Zăbraniul, plus deplasarea de la Șiria, cu UTA II. Sunt adevărate examene de maturitate și, de ce nu, valoare a echipei”, susține Marius Grad.
Ultima ispravă a „șoimilor” a fost victoria contra Unirii Sîntana, una dintre formațiile cu pretenții ale Ligii a IV-a. „Am avut un meci foarte dificil sâmbăta trecută, pe care l-am câștigat cu ceva șansă. După aspectul jocului, chiar ne-am fi mulțumit și cu remiza, dar experiența superioară a jucătorilor noștri a înclinat balanța în favoarea noastră. Noi la capitolul experiență stăm bine, poate la fotbaliștii tineri stăm mai prost. Cei din zonă mai bunicei visează deja la ligile superioare, uitând faptul că la vârsta lor e important să aibă cât mai multe jocuri în picioare chiar și eșalonul patru”, mai spune fostul fundaș al UTA-ei.
Chiar în această după-amiază, Lipova se deplasează la Tîrnova pentru meciul din turul trei al Cupei României (faza județeană), iar Grad nu știe încă exact pe cine va conta. „Avem mulți fotbaliști care lucrează și nu pot veni la fotbal când și-ar dori. De abia pe la ora 15 voi ști exact pe cine voi conta la partida de Cupă, una nu foarte importantă pentru noi. În campionat vrem să facem o figură cât mai frumoasă, să legăm victoriile și să fim în primele 5-6 echipe până la iarnă”, a concluzionat tehnicianul.

Recomandările redacției