După zece runde în seria a IV-a, divizionarele terțe din județul nostru nu au pierdut niciun meci în fața formațiilor din județul Alba, acolo unde „sălășluiesc” și două dintre echipele cu pretenții de Liga 2-a. Doar Cugirul a scos un punct la Chișineu-Criș, iar Unirea Alba Iulia a egalat Sebișul pe „Cetate” pentru un 2-2 final în urmă cu două etape. În rest, s-au înregistrat 8 victorii ale arădenelor, adevărate „bestia nerra” pentru „albaneze”.
Acestea speră să spargă gheața chiar împotriva liderului Șoimii Lipova, care va avea confruntări de șase puncte cu Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir. Primul dintre aceste dueluri cu miză mare pentru vârful ierarhiei are loc vineri, de la ora 14.00, în Cetatea Unirii, „alb-negrii” reîncărcați după ce au îndepărtat criza celor 8 jocuri fără victorie prin succesul din derby „de Alba”, de la Ocna Mureș. Pretendentă la promovare înaintea debutului stagional, dar naufragiată în zona neutră a
ierarhiei, la 11 puncte de prima clasată, gruparea fanion a județului Alba are doar șansa obținerii tuturor punctelor în această „ciocnire” pentru a reintra în calculele accederii în eșalonul secund.
Absent va fi până la sfârșitul turului Ad. Matei – fractură de pomete, probleme medicale acuzând Sporea și Potopea (răciți, nu s-au pregătit deloc până miercuri), dar se speră în recuperarea lor până la ora jocului. „Nu ne așteptam ca Șoimii Lipova să conducă seria în etapa a 10-a, mai ales că în vară, declarativ, nu s-a anunțat acolo un obiectiv de promovare. Dar, prin jocul lor au spus totul, marchează mult, este cea mai puternică și mai constantă formație. Îi vom trata ca atare, jucăm cu liderul și ne dorim să reușim o prestație bună și să câștigăm, chiar dacă adversarii sunt favoriți, prin prisma clasamentului”, a declarat antrenorul Adrian Bicheși pentru ziarulunirea.ro.
Unirea Alba Iulia are un singur succes pe propriul teren în acest sezon, 2-0 în etapa a doua, cu CS Hunedoara, înregistrând trei remize la rând, ultima, un 2-2 spectaculos cu Național Sebiș. „Cu siguranță vom reuși să ne mobilizăm, să ne motivăm, întâlnim echipa de pe prima poziție, locul unde am fi vrut noi să fim. Este clar că într-un asemenea joc ne vedem potențialul adevărat. Distanța față de Șoimii Lipova este mare, însă ne agățăm de această dispută. Într-adevăr, dacă vom câștiga, putem vorbi despre un meci de șase puncte”, a adăugat Bicheși pentru aceeași sursă.
După un start fără greșeală, 6 victorii din 6 meciuri, Lipova a lăsat pe drum 4 puncte, toate în deplasare, la Criș și Hunedoara. Nici acasă cu codașa din Lugoj, „alb-albaștrii” nu s-au simțit prea bine, chiar dacă au luat toate punctele. Însă, odată cu vizita celor de la Giarmata, am revăzut fotbalul spumos prestat de „șoimi” în luna septembrie, iar deplasarea de la Alba Iulia pare a venit într-un moment bun. „Ne pregătim la capacitate maximă, tot lotul este prezent la antrenamente, inclusiv Iova a revenit la echipă. Suntem conștienți că vin trei săptămâni foarte grele. Suntem în situația unor elevi care au învățat bine tot trimestrul și acum trebuie să confirme la teze. Toate cele trei echipe, Alba Iulia, Cugir și Reșița au început declarându-și intenția de a promova, e clar ce ne așteaptă. Sigur, între timp, două din ele au cam pierdut startul, dar rămân redutabile. Spre exemplu, Unirea a ținut-o în șah pe FCSB în Cupa României până pe final. Au pierdut în cele din urmă cu 1-0, dar cei care au văzut meciul își aduc aminte și de ocaziile mari ale Alba Iuliei la 0-0. Au un lot de jucători foarte bun, acoperit pe toate posturile, dar asta nu înseamnă că ne schimbăm optica. Ca la fiecare meci, mergem după cele trei puncte și în Cetatea Unirii. Mizăm pe un joc bun al nostru, dar și într-un fotbal frumos practicat de ambele părți, care să facă reclamă bună campionatului nostru. Adversarii noștri de vineri sunt și ei preocupați de joc, nu se închid, își doresc și ei victoria, iar noi cu astfel de echipe jucăm cel mai bine. Mulțumim pe această cale lui Fredy Pletl pentru ajutorul logistic pe care ni-l oferă la fiecare deplasare, mai ales în deplasările de două zile cum va fi și aceasta”, a punctat și Radu Pop, președintele Lipovei.
Formații probabile:
Unirea: Căt. Suciu – R. Ivan, Potopea, I. Grozav, Vitinha – Al. Giurgiu – F. Morar, Selagea, Tat, P. Păcurar – Cl. Oara
Lipova: D. Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – Poiană, M. Popa, S. Popa, D. Rusu – Sulea, Trabalka.

Recomandările redacției