Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, s-a aflat joi, 4 septembrie, pe şantierele unde au loc lucrările incluse în Masterplanul de Apă – Canalizare din zona localităţilor Ghioroc, Cuvin, Miniş, Păuliş şi Lipova.

Primul obiectiv vizat l-a reprezentat lucrarea de aducţiune Vladimirescu – Ghioroc. Reţeaua de apă se întinde pe un tronson de 17 km, iar valoarea totală a lucrărilor este de 4 milioane de lei. Ne aflăm pe şantierul din Masterplanul Apă canal şi anume drumul vinului, în ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii de apă şi canal lucrare contractată în acest an şi sperăm să fie finalizată în termen cât mai scurt. În momentul de faţă se lucrează la aducţiunea de apă dinspre Vladimirescu spre Ghioroc, o lucrare în lungime de 16 kilometri cu o valoare de peste 4 milioane lei, odată cu realizarea acestei aducţiuni vom lega municipiul Arad – Vladimirescu de podgoria aradului în ceea ce priveşte alimentarea cu apă, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA. a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.

Următoarea oprire a fost în oraşul Lipova. Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din Lipova se va ridica la 11 milioane de lei, proiectul vizând desfăşurându-se pe un număr de 69 de străzi. Astfel, reţelele de apă vor fi reabilitate pe o lungime de 384 m şi extinse pe o lungime de peste 8  km, în timp ce reţelele de canalizare vor fi reabilitate pe o lungime de  4.264 m şi extinse cu aproximativ 12 km.

Dar, președintele Consiliului Județean Arad a subliniat importanța continuării modernizării orașului Lipova. „Ne aflăm pe şantierul din Lipova unde se extinde şi se modernizează reţeaua de apă şi canal din proiectul drumul vinului care face parte din Masterplanul pentru modernizarea infrastructurii de apă şi canal, banii obţinuţi de la uniunea europeană de Compania de apă şi Consiliul Judeţean. În oraşul Lipova sunt alocaţi aproape 11 milioane de lei din acest proiect. În momentul de faţă se lucrează la extinderea cu 12 km a reţelelor de canalizare şi tot odata la extinderea cu peste 8 km a reţelelor de apă. Tot odată vor fi modernizaţi km importanţi din ceea ce înseamnă reţea existentă, astfel încât oraşul Lipova va beneficia la sfârşitul acestui proiect de o reţea de apă şi canal adusă la norme europene“. a conchis preşedintele Nicolae Ioţcu.

 

 

Recomandările redacției