Teodora Abrudean are toate motivele să afișeze o totală lipsă de transparență în ceea ce privește angajările în primăria pe care o conduce. Primărița este acuzată că și-a angajat de-a lungul timpului mai multe rude și că a îngreunat aparatul administrativ, doar pentru a deține controlul absolut. Acest control este însă suportat din greu de populația comunei Bocsig, care este nevoită să plătească cu vârf și îndesat salariile celor din primărie.

PESTE 3 MILIOANE de LEI ÎI COSTĂ pe BOCSIGANI SALARIILE CELOR din PRIMĂRIE!!!

În loc ca acești bani să fie investiți în lucruri utile, necesare pentru comună, primărița își aranjează apele astfel încât să rămână la butoane cât mai mult timp, prin angajarea apropiaților și a rudelor în aparatul administrativ.

La serviciul încasări taxe și impozite din cadrul primăriei Bocsig, Teodora Abrudean l-a angajat în anul 2020 pe verișorul ei primar. Concursul a fost organizat într-o liniște deplină. „De obicei, pagina de Facebook a primăriei Bocsig, administrată după bunul plac a primăriței este plin de poze atunci când oferă un biscuite cuiva, evident și ăla tot din banii noștri. Ei, atunci când vine vorba despre organizarea de concursuri este pauză totală la… postări. Singurul loc unde apare publicat ceva despre concurs este pe site-ul primăriei, unde de obicei nu se postează nimic. Nimeni nu se uită acolo“, susțin localnicii.

Tot în cadrul primăriei, a fost angajată și soția propriului consilier al primăriței.

Sat cu PATRU șoferi, unul fiind verișorul primăriței

Primăria din Bocsig are nu mai puțin de patru șoferi, angajați în acte pe la diferite servicii. Unul dintre aceștia este chiar ruda Teodorei Abrudean.

Aici situația este însă una explozivă. Surse din interiorul primăriei susțin că pe actualul șofer al autospecialei de pompieri l-a angajat înainte ca acesta să dețină măcar permisul de conducere. Bărbatul, pentru că nici măcar „șofer“ nu îl putem numi din moment ce nu avea nici permis de conducere, a fost angajat cu două luni de zile înainte de a da examenul pentru carnetul de șoferi, spun oamenii. Și vorbim aici de un post care necesita experiență.

Mai mult, același șofer, care este rudă cu Teodora Abrudean, a fost înscris în circumscripție.

Caz de Agenția Națională de Integritate

Conform Art. 76 alin. (1) din Legea 161/2003, se interzice primarului să emită un act administrativ, să încheie un act juridic şi să emită o dispoziţie, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori pentru rudele sale de gradul I.

Pe lângă verișorul pe care l-a angajat în timpul mandatului său, se știe că soțul primăriței este angajatul primăriei, ori „orice act juridic sau dispoziție care produce un folos material pentru soțul său“ este ilegal. Deci „placa“ primăriței Teodora Abrudean conform căreia soțul ei a fost angajat înainte de mandatul ei de primar, în timp ce ea era totuși juristă pe atunci în primărie, s-ar putea să nu țină în fața celor de la ANI.

ERATĂ!

Dintr-o regretabilă eroare, pentru care ne cerem iertare, am greșit numărul șoferilor. Satul Bocsig nu are patru șoferi. Are CINCI!

Lasă un răspuns

Recomandările redacției