OLYMPUS DIGITAL CAMERACa în fiecare an, şi în acest an bătanii s-au interesat încă în primele zile ale anului de modalitatea de plată dar şi de nivelul taxelor şi impozitelor locale. Spre deosebire de anii trecuţi  însă, anul acesta a fost o situaţie mai aparte deoarece unele din taxe şi impozite au suferit modificări dar şi fiind­că verificarea sistemului a întârziat câteva zile.
„În fiecare an vine o firmă de specialitate care asigură atât service-ul cât şi introducerea de noi programe, dacă e aczul. În general până în 10 ianuarie aceste operaţii erau finalizate. Anul acesta însă finalizarea verificărilor s-a realizat abia în 15 ianuarie, deci abia de la acea dată s-au putut face plăţi, aspect despre care localnicii au fost informaţi. Sunt însă şi taxe care nu s-au modificat“ – ne spunea viceprimarul Ladislau Heleport.
Astfel, taxa de colectare a rămas aceeaşi din 2011 când problema ridi­cării gunoiului menajer a fost reglementată atât în Bata cât şi în satele aparţinătoare.
„Cam tot în jurul datei de 20 a fiecărei luni – dar să nu fie zile de week-end, firma face deplasarea, la chemarea noastră şi colectează gunoiul menajer. Asta după ce noi îl colectăm din comună în prealabil. În acest condiţii, costurile sunt de 20 lei/persoană/an – pentru persoa­ne fizice şi de 200 lei/firmă/an – pentru firme şi persoane juridice, taxe ce se încasează la sediul Primăriei“ – a precizat viceprimarul. Chiar dacă în gospodării multe resturi sunt arse în foc, mai ales iarna, sunt şi unele obiecte nefolositoare ce nu pot fi arse, aglomerând spaţiul curţii şi grădinii, acestea fiind de regulă colectate de firma de salubrizare.

Recomandările redacției