de Voicu Sida

Despre ce cadou este vorba? De unul de care ar putea beneficia şi alte localităţi din judeţul nostru. Doar că numai unul este beneficiarul acestui cadou, iar acela nu poate fi decât în persoana domnului ing. Valentin Bot, primarul comunei Şiria. Mai avem un primar, la fel de gospodar şi anume primarul Buteniului, domnul Mircea Braiţi. Dar să revenim la subiectul nostru din Şiria. Într-adevăr, Şiria este o comună destul de mare şi bogată, dar aici fac din nou o paranteză: mai sunt comune şi orăşele, parcă sunt puşti, dar totul pleacă de la persoana numărul unu din administraţie , care este primarul. Mai ales, dacă acesta are şi un colectiv bun şi este înconjurat de o echipă foarte bună. Mă refer în acest caz la consiliera judeţeană Garofiţa Popa.

Iată ce ne spune domnul primar: „M-am gândit de sărbători să le fac un cadou cetăţenilor comunei mele, şi anume: internet gratuit în spaţiile publice din Şiria, prin WIFI4EU.

Ceea ce am făcut noi contează foarte mult pentru cetăţeni, mai ales când vede cetăţeanul că îţi pasă de el. În acest fel, ajungi uşor la sufletele lor“.

Mai ales când te urci pe Cetate şi străbaţi muntele acela, unde sunt asfaltate drumurile în lung şi în lat, ba te mai aşezi lângă o Cruce şi zici: „Doamne, care mai ai oameni de aceştia să se gândească că trebuie făcut ceva şi pentru urmaşii noştri?“ Răspunsul este greu să îl ai, mai ales în vremurile de azi.

„Şiria oferă aşadar gratuit conexiunea la internet în spaţiile publice, prin programul WIFI4EU tuturor cetăţenilor comunei, turiştilor şi celor care tranzitează localităţile Şiria, Galşa şi Mâsca, localităţi ce sunt administrate de centrul de comună Şiria“, a precizat edilul şef.

 

Iniţiativa WIFI4EU este un proiect european care promovează accesul gratuit la WI-FI în spaţiile publice şi este o schemă de sprijin prin intermediul căreia comuna Şiria a fost selectată pentru a obţine un cupon valoric de 15.000 euro. Cuponul a fost valabil pentru instalarea de echipamente WI-FI în spaţiile publice interioare sau exterioare de pe teritoriul comunei.

Edilul şef a declarat: „Sunt foarte bucuros că am putut reuşi să implementăm acest proiect în comuna noastră. Reţeaua funcţionează perfect, iar pe această cale doresc să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în proiectul WIFI4EU. Comuna Şiria este şi va fi o comună europeană şi ne vom implica în continuare în toate proiectele şi acţiunile prin care putem dezvolta şi mai mult comuna noastră“, precizează Valentin Bot.

Iată ce am discutat cu câţiva tineri despre acest internet ce le-a fost oferit de către aparatul administrativ. Dar vă rog să mă credeţi: erau două fete şi un băiat. S-au uitat unul la altul şi au început să râdă, nevenidu-le a crede. Dar le-am spus că acest internet funcţionează deja din data de 15 decembrie. Am văzut că nu prea erau interesaţi.

În fond, în Galşa tot un grup de cinci persoane aveau o mulţumire, spunându-şi unul altuia: „Unde aţi mai auzit să facă alt primar pentru cetăţenii săi aşa cum a făcut domnul Bot pentru noi?“ O fetişcană spunea: „Eu am fost cu familia până la Brad. Şi m-am întors seara. Nici o localitate nu a fost împodobită de sărbători aşa cum este comuna noastră. Eu sunt mândră că fac parte din comuna aceasta, cu oameni plini de iniţiative şi proiecte“.

Frumos discurs din partea fetei. S-a văzut educaţia, nu ca la cei trei.

Noi îi dorim succes domnului primar.  

 

Voicu Sida

 

 

 

Recomandările redacției