DobrogeaStrada Dobrogea rămâne ruptă de lume, cu toate că, încă din luna noiembrie, locuitorii de aici au cerut ajutor din partea autorităţilor locale. Oamenii s-au plâns că nicio maşină mai mare, fie că este vorba de autospeciale ale pompierilor, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, fie că este vorba de maşini de gunoi, nu mai pot intra pe stradă din cauza unui şanţ săpat de muncitorii care lucrează la reabilitarea căii ferate şi a unor vecini ce refuză să taie pomii de la stradă. Reprezentanţii Primăriei au promis că vor încerca să rezolve problema, însă timpul a trecut, iar nemulţumirile oamenilor sunt tot mai mari.
Gheorghe Gordea, arădeanul care ne-a contactat la redacţie pentru a povesti calvarul prin care a trecut, astfel încât medicii de pe salvare au fost nevoiţi să ia aparatura în braţe pentru a-l salva, după ce a făcut o criză de inimă, cere din nou sprijinul autorităţilor. Bărbatul povesteşte că acum, strada a devenit o adevărată capcană şi pentru şoferii care conduc autoturisme. „Am fost abandonaţi în noroaie. S-au fă­cut tot felul de lucrări în zonă, însă muncitorii au plecat şi noi am rămas cu mizeria şi cu problemele. De când s-a stricat vremea, mai multe ma­şini au rămas împotmolite, din cauza noroiului. Acum vreo două săptă­mâni, două autoturisme au rămas blocate în dreptul numerelor 9 şi 11. A trebuit să vină cineva cu tractorul să le urnească din loc. Cartierul nostru arată de parcă am locui la ţară, la capătul judeţului. Am citit în ziare că sunt comune unde există asfalt peste tot, iar la noi noroiul este până în gât”, povesteşte Gordea.
Pericol nesemnalizat
O altă nemulţumire a arădenilor care au case pe strada Dobrogea este că şanţul săpat de muncitori pe marginea drumului nu este semnalizat, astfel încât, o dată cu venirea zăpezii există pericolul ca mulţi şoferi, care nu cunosc strada, să-şi distrugă maşinile. „Dacă şanţul se umple cu zăpadă, vine unul care nu ştie strada, intră şi acolo rămâne. Chiar lângă alimentara din colţ s-a întâmplat un eveniment de genul acesta. Şanţul e lat cam de un metru şi nu e semnalizat”, susţine bărbatul.
Gheorghe Gordea este, de asemenea, foarte revoltat din cauză că primarul Gheorghe Falcă a anunţat că intenţionează să construiască o fântână arteziană în valoare de cinci milioane de euro pe Mureş, în condiţiile în care multe străzi din municipiu arată ca în Evul Mediu. „Dacă au început lucrările, de ce nu le termină? De ce ne lasă în noroaie? Taximetriştii refuză să mai intre pe această stradă. Mai mult, băiatul unei vecine a venit cu un camion de 1,5 tone să ducă lemne. A rămas împotmolit, de au trebuit să iasă vecinii să împingă maşina. Nu înţeleg cum vrea domnul primar să facă fântâni arteziene, când în oraş sunt atâtea străzi ca strada pe care locuiesc. Prima dată ar trebui să facă străzile oraşului şi apoi să se ocupe şi de arteziene”,  a încheiat Gheorghe Gordea.
Reprezentanţii Primăriei Arad se spală pe mâini  pasând situaţia către operator, Compania de Apă, în loc să ceară constructorului să remedieze problema. În ceea ce priveşte semnalizarea şanţului, Corina Drăghici – purtător de cuvânt al Primăriei, spune că lucrarea este a CFR şi că Primăria nu are nicio legătură cu aceasta.

Recomandările redacției