Agresiune extremă la Șofronea, unde un tânăr i-a aplicat lovituri cu toporul unui bărbat de 44 de ani, care a stat mai multe zile în comă în urma leziunilor suferite. Agresorul, care a venit la Arad dintr-un județ din Moldova, trăia în concubinaj cu o femeie cu care are și un copil , în localitatea Șofronea. În ultima seară din luna octombrie, în timp ce se aflau pe raza localității, cei doi bărbați au intrat în discuție în fața unui magazin alimentar, iar la un moment dat victima l-a înjurat pe partenerul de discuție, conflictul degenerând în agresiune fizică. Tânărul de 21 de ani l-a lovit cu muchia toporului cauzându-i mai multe fracturi craniene.

După cum era de așteptat, tânărul a ajuns în arest preventiv și deși a contestat măsura privativă de libertate la Curtea de Apel Timișoara, nu a fost lăsat în libertate, rămânând în arest, după ce a arătat fapte și un comportament de o violență extremă. Potrivit unor informații, el și-a recunoscut faptele în fața judecătorului astfel că sentința în cazul său va fi pronunțată în curând, el fiind judecat pentru tentativă de omor. Agresiunea a avut loc în data de 31 octombrie, iar bărbatul de 44 de ani a fost în comă timp de câteva zile, însă chiar ieri, a fost externat din spital, după ce s-a recuperat parțial, după bătaia cruntă suferită.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus la data de 03.11.2020 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui inculpat în vârstă de 22 ani, cu privire la comiterea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art.32 Cod penal rap la art.art.188 al.1,2 Cod penal.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în data de 31.10.2020, în jurul orei 23.00, inculpatul, în vârstă de 21 ani, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice şi pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, i-a aplicat persoanei vătămate de sex masculin, în vârstă de 44 ani, mai multe lovituri cu muchia toporului în zone vitale, care i-au cauzat victimei multiple fracturi craniene, punându-i în primejdie viaţa. Infracţiunea a fost comisă într-un loc public, în faţa unui magazin alimentar dintr-o comună aflată în apropierea municipiului Arad.

Inculpatul a fost reţinut în data de 03.11.2020 şi urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că acţiunea penală are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi se pune în mişcare când există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă în acest sens, iar reţinerea constituie măsură preventivă, activităţi care nu înfrâng principiul prezumţiei de nevinovăţie de care se bucură persoanele cercetate”, se arată într-o informare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Bărbatul nu a fost eliberat din arest, în ciuda contestației depuse, și va rămâne cel puțin o lună după gratii.

Recomandările redacției