cibaAntrenorul combinatei Crișul – Europa a pierdut duelul cu mentorul său, dar mai neplăcut e faptul că echipa a rămas „pe uscat” la capitolul puncte. Cum Comitetul Executiv al Federației Române a decretat, vineri, că toate echipele de la locul 10 în jos din fiecare serie retrogradează, inclusiv cele mai slabe formații de pe pozițiile 9, echipa arădeană încă are emoții.
Totuși, Lucian Ciba nu consideră că prestația mai slabă a jucătorilor săi se datorează acestei vești nu tocmai plăcute.
„Noi oricum știam că trebuie să scoatem maxim din meciurile ce au mai rămas de jucat, că nu suntem în vacanță, așa că nu văd de ce am fi fost dați peste cap de vreun anunț al Federației. Recunosc că am venit cu intenția de a lua punct de pe terenul unei echipe pe care o consideram foarte bună, dar care astăzi (n.a. vineri) m-a dezamăgit puțin ca joc. Problema e că dacă nu dai gol în deplasare e greu să aduci puncte, iar ocazii am avut și noi”, a precizat tehnicianul Europei.
Întrebat ce le-ar putea reproșa elevilor săi după insuccesul de la Pâncota, Ciba a spus: „Am intrat prea ti­morați în prima repriză, iar în a doua, mai ales după golul gazdelor, au existat niște momente în care își reproșau unii altora greșelile făcute și nu am fost foarte concentrați. La gol, am comis o greșeală în lanț pe care o puteam evita. Nu cred că am fi pierdut dacă nu era acea fază. În fine, deși am depus un efort considerabil, mă așteptam la mai multă dăruire din partea jucătorilor mei”.
Dar, Ciba mai aduce în discuție o cauză a rezultatului negativ: „A contat și absența lui Băd, ca și accidentarea lui Popa. Practic, am rămas fără vreun atacant de meserie în lot și asta s-a văzut în unele momente ale meciului cu Pâncota”.

Recomandările redacției