Șantierul ce a cuprins comuna Covăsînț pe timpul realizării amplelor lucrări de modernizare a infrastructurii finanțate prin Măsura 322 este pe cale să se încheie. Obiectivele se apropie de finalizare chiar dacă unele probleme, total imprevizibile, apărute pe parcurs au dus la niște întârzieri neproductive. Proiectul fiind depus încă din 2009, fiind printre primele, se poate spune că a fost deschizător de drum pentru cele ce au urmat.
„Am făcut demersurile necesare și termenul de finalizare s-a decalat pentru luna august dar noi suntem siguri că vom finaliza totul încă din iunie, după care se vor face probele. Spun și acum că întârzierile nu ni se datorează: prelungirea finalizării licitațiilor pentru lucrări ne-a dat peste cap. Este adevărat că se lucrează intens iar specialiștii firmelor executante sunt tot pe teren dar e greu de recuperat tot. Noi, ca administrație, îi ajutăm cum putem. Firește, întârzierea ne va costa, dar nu se poate compara cu avantajele pe care le va avea comunitatea la finalizare. Cât privește centrul after school, este unul din obiectivele așteptate mai ales de familiile cu copii“ ne spunea în urmă cu câteva zile Traian Balint, primarul din Covăsînț
Reamintim că în această fază finală se lucrează simultan la canalizare, stația de epurare, complexul after school. Proiectul este în valoare de 2,5 milioane euro, pe scurt lucrările fiind: modernizare de străzi în comună; staţie de epurare şi canalizare în comuna Covăsînţ; extinderea reţelei de alimentare cu apă; înfiinţare centru tip „after school“; dotare Cămin Cultural cu promovarea specificului local; achiziţie utilaje pentru Serviciul de Situaţii de Urgenţă.

Recomandările redacției