starzi lipova  Acum, când primăvara bate la uşă, apar şi primele veşti – chiar dintre cele mai bune –  în legătură cu starea lucrărilor de reabilitare a străzilor din oraşul Lipova, proiect demarat în luna august a anului 2011. Aceste noi informaţii venite tocmai din partea companiilor care se ocupă de reabilitarea străzilor din Lipova sunt foarte importante şi bine-venite în această perioadă. Aceasta mai ales pentru că în ultimele luni tot mai mulţi lipovani au pus întrebări pertinente şi legitime  cu privire la aceste drumuri: care este stadiul lucrărilor, când este programată finalizarea lor ş.a. Fiind o eră a deplasărilor, comunicării – a unei evoluţii rapide în general vorbind – pentru fiecare cetăţean al oraşului acest subiect este extrem de important.
Reluarea primelor lucrărilor
Primele informaţii vin pentru strada Brancovici unde de circa o săptămână, adică din 18 februarie – de când a permis vremea de afară,  lucrările au fost reluate şi continuă. Echipa care realizează aceste lucrări este formată din 25 de muncitori şi doi ingineri de şantier, pe teren fiind prezente în aceste zile şi un număr de şase utilaje.
Până săptămâna trecută când au fost reluate lucrările, canalizarea pe această stradă era finalizată în proporţie de 80%, în prezent lucrându-se la branşamentele caselor, din această săptămână demarând şi săpăturile pentru partea de drum rutier.
strazi lipova 1Reprezentantul firmei care se ocu­pă de reabilitarea acestei străzi a declarat că, după noul grafic de lucru şi în cazul în care totul va decurge conform planului stabilit, lucrările la strada Brancovici se vor finaliza până în jurul datei de 25 martie 2013.
În ceea ce priveşte strada Făgetului şi aici se vor relua lucrările de reabilitare: încă de la începutul acestei săptămâni firma contractată a adus o parte din utilaje, urmând ca de astăzi (miercuri, 27.02.2013) să fie demarate lucrările. Până în prezent pe strada Făgetului au fost finalizate lucrările privind canalizarea menajeră, canalizarea pluvială, precum şi branşamentele iar lucrările demarate în această săptămână se axează pe partea de drum rutier: infrastructură şi suprastructură.
Conform noului grafic de lucrări, inginerii responsabili pentru strada Făgetului au stabilit ca termen de finalizare sfârşitul lunii martie.
Martie va demara cu lucrări noi
Tot de la începutul lui martie vor fi reluate şi operaţiunile la strada Iancu Jianu unde mai e de realizat doar ultima parte a lucrării; dată de finalizare este 20 martie a.c.
Începând de săptămâna viitoare, mai exact din data de 04.03.2013 se va da startul şi pentru lucrările la strada Nicolae Iorga, lucrări ce vor fi demarate în paralel cu lucrările la străzile Nicolae Bălcescu (centrul Lipovei) şi Piaţa Libertăţii (zona Parcului Central).
Lucrările la celelalte străzi cuprinse în proiect vor fi demarate tot în următoarea perioadă, pe măsură ce vor fi încheiate lucrările începute deja la străzile enumerate şi care au termene de finalizare sfârşitul lunii martie.
strazi lipova 2Toate aceste viitoare lucrări sunt planificate şi vor fi demarate pe rând, astfel încât să fie asigurată fluiditatea traficului, având în vedere că este vorba despre zone centrale, intens circulate iar pe perioada efectuării lucrărilor pe aceste străzi circulaţia va fi închisă.
Reprezentanţii firmelor contractate au asigurat că proiectul se va finaliza în întregime până în luna august 2013, când este prevăzut şi termenul de finalizare al acestuia.

Recomandările redacției