Cea mai mare sărbătoare a creştinilor, Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos a adus şi asupra oraşului Lipova liniştea şi bucuria speranței, spiritul Paştelor fiind resimţit încă cu o săptămână înainte, în toate colţurile oraşului. Această sărbătoare care cheamă oamenii să ia Lumina Sfântă a Învierii, a dus și anul acesta bucuria unică a Învierii Mântuitorului.
Credincioşii au fost prezenţi într-un număr foarte mare la Biserica Ortodoxă din Lipova. Mai întâi, la slujba din Vinerea Mare, fiecare a dorit să ajungă la Mormântul Domnlui Iisus Hristos, amenajat în interiorul Bisericii, după care, cu lumina în mână să înconjoare biserica de trei ori, tradiţie ținută an de an, în fiecare vineri din Săptămâna Patimilor, prin cântarea Prohodului şi înconjurarea bisericii cu Sfântul Epitaf simulându-se ritualul înmormântării de care nu a avut parte Hristos.
Și în noaptea Învierii Domnului, la Biserica Ortodoxă din Lipova foarte mulți creştini au venit să ia Lumină Sfântă, printre ei numărându-se şi primarul orașului, Mircea Jichici. Cele câteva mii de creştini lipovani au participat la slujba Învierii şi au parcurs prin oraş un traseu prestabilit de preoţii Bisericii Ortodoxe din Lipova.
Duminică, în prima zi de Paşte, Bise­rica Ortodoxă din centrul oraşului Lipova a fost neîncăpătoare, creştinii participanți la Sfânta Liturghie cântând împreună „Hristos a Înviat“.

Recomandările redacției