petrolulFormaţia Petrolul Ploieşti a câştigat Cupa României-Timişoreana pentru a treia oară în istorie, după ce a învins, sâmbătă, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa CFR Cluj, în finala competiţiei. Acesta este primul trofeu al echipei Petrolul în ultimii 18 ani.
Unicul gol al meciului a fost marcat de Bokila, în minutul 8, când a profitat de o greşeală din apărarea echipei clujene şi a înscris cu un şut la colţul lung.
Formații:
Petrolul Ploieşti: Hamutovski – Alcenat, Hoban, Yamissi, Guilherme – Mustivar, Mojica (Romario ‘83) – Boudjemaa (Achim ‘90+2), Hamza, Grozav (Morar ‘72) – Bokila. Antrenor: Cosmin Contra
CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – Mureşan, Sare – Rui Pedro, Diogo Valente (Kapetanos ‘61), Deac (Weldon ‘81) – Maah. Antrenor: Eugen Trică
Cartonaşe galbene: Alcenat ‘20, Mojica ‘43, Bokila ‘45+2, Hamza ‘90+4 / Mureşan ‘45+1, Rui Pedro ‘59, Cadu ‘80
Meciul a fost arbitrat de Cristian Balaj, ajutat la cele două linii de Aurel Oniţă şi Valentin Avram. Rezervă a fost George Rădulescu. Asistenţi suplimentari au fost Alexandru Tudor şi Istvan Kovacs, iar Sebastian Gheorghe a fost rezervă. Delegat de joc a fost Daniel Prodan, iar observatori de arbitri Alexandru Deaconu.
Fotbalistul echipei Petrolul Ploieşti, Jeremy Bokila, a fost desemnat jucătorul finalei.
Antrenorul echipei Petrolul, Cosmin Contra, suspendat după incidentele de la meciul cu Gaz Metan Mediaş, a urmărit partida din tribună.
La meci au fost prezenţi şi componenţii echipei naţionale a României în frunte cu selecţionerul Victor Piţurcă, dar şi jucătorii reprezentativei de tineret. La finală au asistat 29.343 de spectatori.
După ce a fost înlocuit cu Morar, Gheorghe Grozav s-a dus în tribune alături de fanii ploieşteni.
Și a mai fost finala cu cel mai mic număr de jucători autohtoni în echipele de start, aceştia fiind doar patru: Ovidiu Hoban şi Gheorghe Grozav la ploieşteni, respectiv Gabriel Mureşan şi Ciprian Deac la clujeni. De asemenea, sâmbătă s-a înregistrat cel mai mic număr de jucători români pe întreaga finală, doar şase, pe parcurs mai intrând Morar şi Achim la Petrolul. Precedentele asemenea „recorduri” avuseseră loc tot la o finală a CFR-ului, cea cu SC Vaslui din 2010, cu opt autohtoni la start şi 10 la final.
Dintre actualii câştigători, se mai întâlniseră cu trofeul: Galamaz de 2 ori (cu Dinamo şi Steaua), Geraldo Alves (cu Steaua), Lucian Marinescu (cu Steaua) şi Adrian Cristea (cu Dinamo), toţi câte o dată. Ambii antrenori, Cosmin Contra şi Eugen Trică, s-au aflat la primele lor finale.

Recomandările redacției