Lupta pentru Arctica: Marea Britanie are o nouă strategie pentru blocarea Rusiei

0
344

Marea Britanie își sporește prezența militară în Arctică, trimiţând 800 de militari, în mod semnificativ pe fondul temerilor legate de creșterea agresiunii şi prezenţei tot mai mari a Rusiei în zonă – a anunțat Ministerul Apărării britanic.

Ministrul Apărării, Gavin Williamson, a declarat că miniștrii au elaborat o nouă strategie de apărare în Arctica, care constă în trimiterea şi staţionarea a 800 de militari ai unor comandouri în Norvegia pentru a face față amenințărilor tot mai mari din partea Rusiei.

Gavin Williamson a declarat pentru The Sunday Telegraph că guvernul a elaborat o strategie de apărare a Arcticii cu 800 de comandamente care vor fi trimise în Norvegia în anul următor și să înfiinţeze o nouă bază militară în regiune.

Williamson a spus că Rusia a redeschis bazele sovietice care nu au fost folosite ani de zile, iar activitatea sporită a submarinelor ruseşti a determinat Marea Britanie să acţioneze pentru a-și protejeze propriile interese.

„Constatăm o activitate a submarinelor ruse foarte apropiată de nivelul celei din timpul Războiului Rece şi este normal să începem să răspundem acestui lucru”, a subliniat Williamson.

El a mai spus că pe măsură ce gheața din Arctica se topește, Rusia va încerca să prindă terenuri și să-și intensifice activitatea acolo. Schimbările climatice din ultimi ani au determinat, de asemenea, o intensificare a exploatărilor de resurse petroliere din zonă.

Williamson a declarat în cadrul unei conferinţe la Birmingham că : „Pe măsură ce gheața se topește, apar noi căi de transport maritim, iar importanța acestei regiuni crește.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.