Mai multe imobile în care funcţionează unităţi medicale în municipiu vor fi reabilitate în acest an

0
325

unitatiÎn acest an, nu doar în clădirea Spitalului Judeţean se vor mai face investiţii, ci şi în alte imobile în care func­ţionează secţii ale spitalului. Este vorba de secţia de Obstetrică-Ginecologie, din strada Episcopiei şi de imobilul în care a funcţionat Evidenţa Persoanelor, de pe strada Viceţiu Babeş. Consiliul Judeţean se pregăteşte să finanţeze lucrări de extindere şi reabilitare la aceste unităţi.
Administraţia judeţeană intenţio­nează să amenajeze o secţie de Obstetrică – Ginecologie şi Neonatologie, în imobilul în care, în trecut a funcţionat Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor. Pentru ca acest imobil să poată deservi unei unităţi medicale se impun lucrări de extindere, mansardare şi reamenajare. Transformarea clădirii într-o unitate spitalicească ar urma să coste aproape 18 milioane de lei, potrivit studiului de fezabilitate deja întocmit. Consiliul Judeţean a aprobat extinderea, mansardarea şi schimbarea destinaţiei clădirii la finele lunii octombrie a anului trecut. Pentru că investiţiile aflate în stadiu de proiect vor fi de fond, lucrările sunt estimate a fi realizate pe o perioadă de 36 de luni. Deocamdată, administraţia s-a calculat ca fiind unic finanţator al investiţiilor.
Lucrări de reabilitare termică ar urma să se desfăşoare la secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, secţie situată în strada Episcopiei. În total, aceste lucrări au fost estimate la 1.147.069 lei, reabilitarea termică urmând a se încheia în maxim două luni de la începerea lucrărilor.
Nu în ultimul rând, o altă unitate şi anume, Centrul de Transfuzie Sanguină ar urma să intre în reparaţii. Clădirea imobilului, construită în pe­rioada anilor 1980, necesită efectuarea de urgenţă de reparaţii capitale la instalaţia de alimentare cu energie electrică. În clădire ar urma să fie amenajată o cameră cu caracte­ristici termice deosebite, pentru păstrarea plasmei. În total, aproximativ 250.000 de lei vor trebui investiţi pentru aceste lucrări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.