unitatiÎn acest an, nu doar în clădirea Spitalului Judeţean se vor mai face investiţii, ci şi în alte imobile în care func­ţionează secţii ale spitalului. Este vorba de secţia de Obstetrică-Ginecologie, din strada Episcopiei şi de imobilul în care a funcţionat Evidenţa Persoanelor, de pe strada Viceţiu Babeş. Consiliul Judeţean se pregăteşte să finanţeze lucrări de extindere şi reabilitare la aceste unităţi.
Administraţia judeţeană intenţio­nează să amenajeze o secţie de Obstetrică – Ginecologie şi Neonatologie, în imobilul în care, în trecut a funcţionat Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor. Pentru ca acest imobil să poată deservi unei unităţi medicale se impun lucrări de extindere, mansardare şi reamenajare. Transformarea clădirii într-o unitate spitalicească ar urma să coste aproape 18 milioane de lei, potrivit studiului de fezabilitate deja întocmit. Consiliul Judeţean a aprobat extinderea, mansardarea şi schimbarea destinaţiei clădirii la finele lunii octombrie a anului trecut. Pentru că investiţiile aflate în stadiu de proiect vor fi de fond, lucrările sunt estimate a fi realizate pe o perioadă de 36 de luni. Deocamdată, administraţia s-a calculat ca fiind unic finanţator al investiţiilor.
Lucrări de reabilitare termică ar urma să se desfăşoare la secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, secţie situată în strada Episcopiei. În total, aceste lucrări au fost estimate la 1.147.069 lei, reabilitarea termică urmând a se încheia în maxim două luni de la începerea lucrărilor.
Nu în ultimul rând, o altă unitate şi anume, Centrul de Transfuzie Sanguină ar urma să intre în reparaţii. Clădirea imobilului, construită în pe­rioada anilor 1980, necesită efectuarea de urgenţă de reparaţii capitale la instalaţia de alimentare cu energie electrică. În clădire ar urma să fie amenajată o cameră cu caracte­ristici termice deosebite, pentru păstrarea plasmei. În total, aproximativ 250.000 de lei vor trebui investiţi pentru aceste lucrări.

Recomandările redacției