sedintaVoturi cu greutate au de dat aleşii judeţeni săptămâna viitoare, când sunt chemaţi la o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean. Pe ordinea de zi a şedinţei se regăsesc proiecte ce vizează atât alocări de bani, cât şi investiţii în sistemul medical, ori noi proiecte.
Modificarea unei hotărâri ce se referă la repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale, a cotei de 20 la sută din sumele alocate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi din sumele alocate din cote defalcate din impozitul pe venit, pe anul 2013, şi estimări pentru anii 2014-2016, va fi supusă votului în şedinţa de săptămâna viitoare. De asemenea, consilierii vor trebuie să-şi exprime votul şi vizavi de o rectificare de buget.
Consiliul Judeţean trebuie să aprobe proiectul „Sistem informatic pentru gestionarea Registrului Agricol Electronic în Judeţul Arad”, precum şi cheltuielile acestuia. De asemenea, un alt proiect priveşte tarifele pentru permisele de acces auto peste şi sub 1,5 tone, pentru o intrare, pe platformele R.A. Administraţia Zonei Li­bere Curtici – Arad. Administraţia mai trebuie să avizeze modificarea unor anexe la Monografia economico-militară a judeţului Arad – ediţia 2012.
La modificare intră şi calendarul evenimentelor culturale, artistice, educative, sportive, de sănătate, turism şi tineret din judeţ, pentru anul 2013.
Nu în ultimul rând, la şedinţă se va supune votului un proiect pentru transmiterea în folosinţă gratuită a unei ambu­lanţe aflate în domeniul privat al judeţului, către Societatea Naţională de Cruce Roşie Română, filiala judeţeană Arad. Şedinţa ordinară a Consiliului Jude­ţean este programată pentru data de 28 mai.

Recomandările redacției