migrantiPolitiştii de frontieră au descoperit doi migranţi care au încercat să iasă ilegal din ţară ascunşi în compartimentul de marfă al unui automarfar. Înainte de a ieşi din ţară, oamenii legii au făcut o verificare iar astfel i-au des­coperit pe cei doi în compartimentul de marfă.
„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac,  s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul maghiar Imre B., care conducea un automarfar marca Volvo înmatriculat în Ungaria având compartimentul de marfă gol. La controlul de frontieră efectuat au fost descoperite şi reţinute două persoane de sex mas­culin ascunse în compartimentul marfă. Din cercetari, a rezultat că persoanele descoperite sunt doi bărbaţi din Sudan, în vârstă de 28 şi respectiv 33 de ani, care aveau documente de solicitanţi de azil în România”, a precizat comisar şef de poliţie Iancu Daniel, purtător de cuvânt al STPF Arad.
În timpul audierilor, aceştia au declarat că s-au îmbarcat în compartimentul de marfa într-o staţie de alimentare cu combustibil de lângă municipiul Arad, în timp ce şoferul se afla la odihnă. Şoferul a declarat şi el că nu cunoaşte persoanele din remorcă şi nici nu ştie când acestea s-au urcat în camion.
Cei doi sunt cercetaţi acum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
Şi doi albanezi au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să ajungă în Ungaria, peste câmp. În timpul unei misiuni de patrulare, o patrulă de la Nădlac a observat cei doi bărbaţi care se deplasau pe câmp, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat. Au pornit imediat pe urmele lor iar cele două persoane au fost reţinute la aproximativ 60 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de doi cetăţeni albanezi, cu vârstele de 30 şi 41 ani, care au declarat că intenţionau să ajungă ilegal în Italia.
Politiştii de frontieră au întocmit, pentru cele două persoane, lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției