Patru lei aflați într-o grădină zoologică din Barcelona au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, scrie Reuters, care îi citează pe medicii veterinari spanioli care au testat felinele.
Trei femele numite Zala, Nima și Run Run, dar și un mascul pe nume Kiumbe au fost testați după ce îngrijitorii grădinii zoologice au observat că animalele prezintă simptome ușoare ale coronavirusului.
De asemenea, doi angajați de la grădina zoologică au primit rezultate pozitive pentru Covid-19 după testare, au spus autoritățile spaniole.
Reprezentanții de la Zoo au efectuat teste PCR pe lei în același mod în care oamenii sunt testați. Serviciul Veterinar din Barcelona a contactat câțiva medici de la Grădina Zoologică Bronx din New York, unde patru tigri și trei lei au avut rezultate pozitive pentru COVID-19 în aprilie. Până la apariția cazurilor din Barcelona, Zoo din Bronx era singura grădină zoologică unde mai multe feline mari fuseseră infectate cu coronavirus în luna aprilie. Atât leii, cât și tigrii s-au recuperat și au scăpat de virus.
„Grădina zoologică a contactat și a colaborat cu experți internaționali, cum ar fi Serviciul Veterinar al Grădinii Zoologice Bronx, singurul care a experimentat până acum cazuri de infecție Sars-CoV-2 la feline“, au declarat reprezentanții grădinii zoologice din Barcelona într-un comunicat.
„Leilor li s-a acordat îngrijire veterinară pentru starea lor clinică ușoară – similară unei stări gripale foarte ușoare – prin tratament antiinflamator și monitorizare atentă, iar animalele au răspuns bine până în prezent“, se mai arată în comunicat.
Leul mascul, care are patru ani, și femelele, care au toate 16 ani, nu au avut niciun contact cu alte animale de la grădina zoologică, care este deschisă vizitatorilor. Autoritățile investighează modul în care leii s-au infectat.

Recomandările redacției