marsUn marş pentru zone de agreement s-a desfăşurat, ieri, în municipiu. Asociația pentru Promovarea Valorilor Naturale și Culturale ale Banatului și Crișanei „Excelsior” a organizat în di­mineaţa de ieri un marş tematic, desfășurat în cadrul proiectului „Volun­- tariat pentru promovarea constituirii unei zone de agrement în Municipiul Arad – Canalul Mureșel”.
Proiectul este finanțat prin programul Tineret în Acțiune – inițiative ale tinerilor. Tema marșului tematic a fost: „Team Green! Vino în echipa verde!”. Organizatorii au dorit să atragă atenţia asupra necesităţii de amenajare de spaţii verzi în municipiu. „Municipiul Arad este văduvit de astfel de zone atât de necesare comunității locale pentru relaxare și sport, în special în cartierele mai îndepărtate de râul Mureș. La marș au parti­cipat pe lângă organizatori, și vo­luntari de la Centrul Sântana, Cercetașii României – Centrul Local „Phoenix” Arad, studenţi de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi alţii. Marşul s-a deplasat de la Piaţa Avram Iancu până la Piaţa Podgoria şi înapoi, distribuindu-se totodată și pliante“, a susţinut Mihai Pascu, președinte al Asociatiei Excelsior Arad.
Arădenii din cartierele riverane Canalului Mureșel au putut participa la un sondaj de opinie. Sondajul a re­levat faptul că majoritata locuitorilor preferă ca loc de plimbare parcurile de pe malul Mureșului și chiar Pădurea Ceala. Circa jumătate din cei chestio­nați doresc salubrizarea și amenajarea Canalului Mureșel, foarte puțini fiind cei care consideră ca acesta trebuie intubat. Majoritatea locuitorilor au răspuns că ar fi dispuși să plătească un impozit suplimentar de până la 10 lei pe an an pentru întreținerea Canalului Mureșel, dacă acesta ar fi amenajat ca spațiu verde. Mulți locuitori consideră că ar trebui să se asigure curățenia cartierelor și siguranța locuitorilor.
Campania de informare şi promo­vare „Team Green! Vino în echipa verde!” se va continua prin interme­diul reţelelelor de socializare. La finalul campaniei rezultatele obţinute vor fi prezentate administraţiei pu­blice locale, astfel încât aceasta să cunoască poziţia celor intervievaţi.

Recomandările redacției