permisÎn data de 4 iunie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Sebiş au depistat-o în trafic pe Marinela B., de 22 ani, din judeţul Dolj. Femeia conducea un moped marca Yamaha, pe DJ793, între localităţile Sebiş-Prunişor, iar la verificările efectuate s-a stabilit că aceasta nu poseda permis de conducere de nici o categorie. Poliţiştii au întocmit pe numele tinerei, un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere.
Poliţiştii de la Postul de Poliţie Târnova l-au depistat în trafic, pe Gabriel P., în vârstă de 32 ani, din Tauţ. Bărbatul a fost depistat, pe raza localităţii Târnova, conducând un autovehicul de teren, marca Nissan, iar la verificările efectuate s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere de nici o categorie, iar autoturismul era neînmatriculat. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, şi neînmatriculare a autovehiculului.
În data de 3 iunie, în jurul orei 23.00, la Vama Nădlac s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Vasile C., în vârstă de 26 de ani, din judeţul Bacău, conducând un autoturism marca „Opel”, înmatriculat în Suedia. „Bărbatului i s-a solicitat să prezinte permisul de conducere. Acesta a declarat că nu îl are la el, pentru că acesta i-a fost reţinut de poliţia rutieră din Bacău, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei, având dreptul de a conduce autoturismul pentru 30 zile”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Arad, Adelina Limban.
În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că perioada respectivă a expirat, fapt pentru care şoferului i s-au întocmit actele premergătoare înce­perii urmăririi penale pentru infrac­ţiunea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul de conducere suspendat.
(C.G.)

Recomandările redacției