itmInspectoratul Teritorial de Muncă a simplificat procedurile prin care se eliberează documente. Serviciile sunt oferite de ITM Arad, la sediul din strada Episcopiei, nr. 11 -13, din 15 septembrie.

„De precizat ar fi faptul că exceptând contractele colective şi cărţile de muncă care  rămân în sarcina compartimentului contracte colective de muncă şi monitorizare relaţii de muncă, din Calea Radnei, nr. 288 A, toate celelalte acte se depun spre înregistrare şi soluţionare la sediul ITM Arad din strada Episcopiei, nr. 11 – 13“, au anunţat reprezentanţii ITM Arad.

Între actele şi serviciile disponibile se numără: eliberarea de certificate/adeverinţe cu informaţii extrase din baza de date privind registrele generale de evidenţă a salariaţilor, respectiv din documentele existente în arhivele inspectoratului teritorial de muncă cu toate etapele derulate, de la înregistrarea cererii scrise, pana la solutionare ; evidenţa notificărilor angajatorilor care în mod frecvent utilizează muncă de noapte şi care au obligaţia de a informa inspectoratul teritorial de muncă, conform art. 125 alin. 6 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii republicat; preluarea notificărilor depuse de angajatori privind intenţia de concediere colectivă; preluarea şi transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor în format electronic şi înregistrarea contractelor încheiate de prestatorii de servicii pentru completarea şi transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor.

Recomandările redacției