mama_acasa_copilSă devii mamă reprezintă o pauză semnificativă de la modul anterior de viață, în special dacă ai lucrat cu normă întreagă. Să ai grijă de copilul tău va deveni activitatea principală a zilei, ai tendința să ieși mai puțin din casă și comunicarea cu ceilalți se limitează semnificativ.

Există riscul să devii izolată, mai ales în primele 6 luni, prin urmare este indicat să menții legăturile sociale și să continui să ieși cât mai mult posibil.

Fă-ți timp pentru voi, ca și cuplu

Faptul că nu mai lucrezi înseamnă că devii oarecum dependentă financiar de soțul tău. Este important însă să nu te ascunzi total în spatele statutului de mamă și să rămâi în primul rând o femeie în ochii partenerului tau. Chiar dacă cea mai mare parte din zi o petreci alături de copil, continuă să arăți bine, de ex. încearcă o tunsoare nouă sau masează-ți corpul cu crema preferată. Puțin efort este necesar din partea ta pentru a-ți păstra încrederea în tine și a menține dorința. Nu uita că la originea familiei există un cuplu. Pentru a-l păstra rezervă-ți timp pentru a-l petrece doar voi doi, ca doi îndragostiți. Apelează la o baby-sitter sau la bunici pentru câteva ore și încercați să ieșiți undeva doar voi doi sau și cu alții, să interacționați în liniște.

Sursa:  Unica.ro 

Recomandările redacției