Daniela Lulache a fost aleasă prin vot unanim director general/ administrator executiv al SN Nuclearelectrica SA, mandatul urmând să intre în vigoare din data de 15 mai 2013, a anunţat, marţi, Nuclearelectrica, într-un comunicat.

„La recomandarea comitetului de nominalizare, prin vot unanim, Consiliul de Administraţie nou desemnat al SN Nuclearelectrica SA a numit în funcţia de director general/administrator executiv al SN Nuclearelectrica SA pe doamna Daniela Lulache, conform Hotărârii nr. 8 din 30 aprilie 2013. Mandatul de director general intră în vigoare la data de 15 mai 2013, odată cu definitivarea formalităţilor de înregistrare la Oficiul Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, se arată în comunicat.

Daniela Lulache este de profesie economist, fiind absolventa a Academiei de Studii Economice şi a numeroase cursuri de specialitate, cu o experienţă bogată în management financiar, deţinând funcţii de conducere cu atribuţii complexe atât în sectorul privat, cât şi în cel de stat.

De asemenea, Ionel Bucur a fost confirmat în funcţia de director al centralei nuclearoelectrice CNE Cernavoda, devenind, astfel, cel de-al doilea administrator executiv al SN Nuclearelectrica SA.

Potrivit sursei citate, întregul proces de recrutare a candidaţilor-membri în Consiliul de Administraţie s-a realizat cu asistenţa consultantului Quest Advisors, firma selectată în prealabil de către Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

Membrii Consiliului de Administraţie au fost aleşi în condiţiile prevăzute de OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, conform procesului de recrutare a candidaţilor-membri în CA al SN Nuclearelectrica SA, iniţiat de Ministerul Economiei prin OPSPI, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor SN Nuclearelectrica SA din data de 25 aprilie 2013.

 

Recomandările redacției