Evenimentul „Mândru că-s arădean“ a avut loc marți seara, de la ora 19, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, fiind organizat  de trei arădeni – Popa Mihaela, Adrian Rotar și  Brigitta Saszet, cei care au demarat proiectul Arad/ Arhitectură/Responsabilitate/Apartenență și Dăruire. La acest eveniment au participat personalităţi precum Cristian Moisescu, Adela Cristea, Lia Faur, Ricardo Caria, Diana Engler sau Robert Szucks, reuniţi pentru a vorbi despre Arad, din perspectivă multiplă.
S-a vorbit la Teatru, de exemplu, des­pre faptul că Aradul a fost al doilea oraș care s-a ridicat împotriva dictaturii. În 1899 a avut loc primul meci de fotbal, în 1833 s-a cerut Unirea Transilvaniei. Aradul are șansa să recupereze ce nu a reușit în trecut: trecerea de la comunități la societate. Acesta este un oraș care renaște.
,,Demnitate, Individualitate. Omul este unic, noi suntem coroana creaţiunii lui Dumnezeu. Valoarea sprirituală contează cel mai mult. Eu mă consider un analog intr-o lume digitală“, a specificat Cristian Moisescu primul primar ales al Aradului de după Revoluție.
,,Totul are o poveste totul are un parfum, mândria mea este că sunt contemporană cu oameni deosebiți, sunt mândră că a venit Eminescu aici în 1868 cu trupa de teatru Pascali, sunt mândră  şi de faptul că Stefan Augustin Doinaş a fost arădean. Iubesc Aradul pentru că are o tradiție“ , a spus Lia Faur,  profesoară la Liceul Pedagogic.
,,Home Sweet Home, asta este Aradul pentru mine“, a specificat Silviu Rațiu, primul primar al Aradului de după Revoluţie.
Prin acest proiect, care cuprinde mai multe etape, organizatorii împreună cu arădenii ar dori  să descopere poveștile Aradului și istoria lui.
Paula Crăciun

Recomandările redacției