neuer-messiArgentina a pierdut finala cu Germania (0-1) şi nemţii sunt noii campioni ai lumii. Deşi au ajuns la patru trofee câştigate şi au egalat Italia, germanii nu au câştigat şi titlul de cel mai bun jucător al Mondialului, care a revenit argentinianului Messi.
Nu puţini au fost cei care au contestat această decizie, starul argentinian având o evoluţie modestă la această ediţie a Campionatul Mondial. Muller, Robben sau James Rodriguez sunt trei jucători care au avut o prestaţie mai bună la turneul final şi nimeni nu ar fi avut ceva de comentat dacă unul dintre ei ar fi fost ales pentru această distincţie. O statistică re­levantă din acest punct de vedere este cea a paselor reuşite pe parcursul Campionatului Mondial. Goalkeeper-ul nemţilor, Manuel Neuer, a avut un număr total de 244 de pase reuşite în timp ce Messi a izbutit doar 242 de pase corecte. E drept, pasele lui Neuer nu au depăşit câţiva metri în cele mai multe dintre cazuri, dar cifrele sunt frustrante pentru Messi ţinând cont că el este coordonator de joc, iar Neuer – portar.
Germania are însă şi motive de satisfacţie, pe lângă laurii de pe Copacabana. Neuer a fost ales cel mai bun portar al turneului final. Mario Gotze a fost desemnat jucătorul finalei Cupei Mondiale, câştigate de Germania în faţa Argentinei, scor 1-0, după prelungiri, informează fifa.com.

Recomandările redacției