icimÎnceput în toamna anului trecut, parcursul european al baschetbalistelor de la Universitatea Goldiş ICIM se apropie de sfârșit. Turneul final al Ligii Europei Centrale de la Brno este prima provocare din 2013 pentru arădence, care nu concep să rateze trofeul, pe care l-au mai cucerit acum doi ani.
Brosovszky şi colegele sale au plecat, ieri dimineaţă, spre Cehia cu gândul şi la o revanşă. În semifinale, ICIM va înfrunta Kara Trutnov, grupare cehă care învingea echipa arădeană în finala sezonului trecut.
„Ne dorim să recâştigăm acest trofeu, mai ales că se joacă în afara graniţelor ţării. Ne aşteaptă o semifinală foarte grea, chiar împotriva deţinătoarei trofeului, dar cred că avem forţa să trecem de ele şi în finală totul e posibil. Fetele sunt pregătite, montate, moralul este foarte bun şi evident că fiecare îşi doreşte să câştige o competiţie europeană. Cealaltă semifinală este echilibrată, dar cred că echipa gazdă, din Brno, şi cu aportul publicului, are un plus şi este favorită la calificarea în finală”, spune președintele Univ.Goldiș ICIM, Marcel Urban.
Oficialul arădean speră ca echipa să nu se mai confrunte cu probleme de arbitraj, așa cum s-a întâmplat anul trecut, în finala cu aceeași Kara Trutnov.
„Singurul lucru de care mi-e frică este arbitrajul, pentru că și în sezonul trecut, în finala cu Trutnov, am avut mari probleme. Să nu uităm că această competiție este prezidată de Federația Cehă, iar la turneul final sunt calificate două echipe din această țară. Sperăm să nu se repete acel episod, pentru că atunci vom avea o poziție puternică și vom lua măsurile care se impun”, mai spune Marcel Urban.
ICIM şi Kara Trutnov deschid turneul final, meci programat astăzi, de la ora 16,00. În cealaltă semifinală se înfruntă tot sâmbătă, de la ora 18,30, echipa gazdă, Valosun Brno şi gruparea maghiară DSK Miskolc. Finalele vor avea loc a doua zi, duminică, cea mică de la ora 15,00 şi cea mare, două ore mai târziu.

Recomandările redacției