urbanDeşi ecourile câştigării campionatului încă nu s-au stins, oficialii proaspetei campioane a României se gândesc deja la viitor. Sunt presaţi însă şi de prezent, restanţele faţă de jucătoare şi primele de obiectiv aşteaptă să fie achitate cât mai repede.
„Avem datorii faţă de jucătoare de două luni şi jumătate, plus primele pentru câştigarea Ligii Europei Centrale şi a campionatului. Vreau însă să specific că politica clubului nostru este de a oferi salarii mici şi medii şi prime de obiectiv consistente. Avem promisiuni că în cel mai scurt timp ne vom achita faţă de jucătoare, clubul nostru având deja renumele de a-şi respecta jucătoarele şi angajamentele făcute”, a explicat preşedintele Univ.Goldiş ICIM, Marcel Urban.
Datoriile ar fi undeva la 4 miliarde de lei, primarul Falcă promiţându-le campioanelor, la cina festivă de la Târgovişte, că restanţele financiare vor fi achitate în cel mai scurt timp.
Deşi încă au timp să-și savureze succesul, arădenii se gândesc la ce urmează, atât la nivel de lot, cât și la viitoarea experiență europeană.
„Personal, aş prefera să putem să ne înscriem în FIBA EuroCup, o competiţie puternică şi în care avem experienţă. Nu trebuie să ne întindem foarte mult, în Euroligă am avea nevoie de un lot solid, atât numeric cât şi valoric, plus garanţii bancare. Eu zic că suntem încă departe, dar decizia nu o iau doar eu, vom analiza situaţia în consiliul de conducere al clubului. În acest sezon am avut pe hârtie un buget de 13 miliarde, e clar că vom avea nevoie de unul mai mare dacă ne propunem aceleaşi obiective, plus participarea într-o cupă europeană superioară”, a menționat același Urban.
Referitor la lot, conducătorul spune că ar dori „păstrarea scheletului de bază din acest sezon. Însă de abia după stingerea datoriilor şi stabilirea obiectivelor vom începe negocierile cu jucătoarele pe care ni le dorim”.

Recomandările redacției