mardareDupă un tur aproape perfect, fără niciun meci pierdut, Național Sebiș lăsa impresia că poate duce la bun sfârșit lupta pentru promovarea în liga secundă. În numai o lună și jumătate, însă, gruparea de pe malul Crișului Alb a dat cu piciorul la tot, câștigând doar două meciuri din șase (unul la „masa verde” cu Mehedințiul), în timp ce rivalii de la UTA au călcat greșit doar în Vinerea Mare, cu Giarmata.
De la cele trei puncte avans avute la finalul stagiunii de toamnă, situația s-a răsturnat complet. Acum, „alb-roșii” au trei lungimi în față, dar și un meci mai puțin disputat, condiții în care promovarea pare deja tranșată. Unul dintre cei mai experimentați fotbaliști ai Naționalului, cu meciuri și în tricoul naționalei, susține – însă – că nu e totul gata. „Deși sunt foarte dezamăgit de multe aspecte din cadrul clubului și ale vestiarului, pe care le-am și expus în fața conducătorilor, colegilor și antrenorului, eu zic că trebuie să ne facem treaba până la capăt. În sport și mai ales în fotbal nimic nu e gata până nu se aude ultimul fluier. Sigur, acum e mult mai greu decât înainte, dar nu imposibil”, consi­deră Ștefan Mardare.
Fostul fundaș al Rapidului, care a ratat debutul returului din pricina unei accidentări, crede că a identificat episodul ce a scurtcircuitat totul. „Încă după remiza internă cu Filiașul ne-am pierdut din încredere. Nimeni, cu atât mai puțin noi, nu ne așteptam să pierdem două puncte acasă. Apoi, am avut o tresărire de orgoliu cu Giarmata, însă după derby-ul cu UTA am căzut total. Mulți dintre noi nu au știut să gestioneze momentul înfrângerii cu UTA și au urmat alte două rezultate proaste. Suntem unde suntem acum, până mai avem șanse matematice trebuie să fim responsabili și să încercăm să câștigăm fiecare meci de acum înainte”, a adăugat Mardare.
Experimentatul fotbalist a fost printre cei care inițial au dorit să se despartă amiabil de Național Sebiș la începutul săptămânii trecute, dar: „Nu am căzut de acord cu cei din conducere în termenii doriți de ambele părți. Oricum, personal nu sunt de acord cu reducerea salariilor cu 25%, dar deocamdată nu știu ca această măsură să fi intrat în vigoare”.
Sebișul îi întâlnește sâmbătă pe vecinii de la Ineu într-un derby zonal în care se poate întâmpla orice.

Recomandările redacției