Fost preşedinte al Uniunii Criticilor Muzicali din România şi Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, muzicologul Grigore Constantinescu a încetat din viaţă. 

A fost şi un apropiat colaborator al postului Radio România Muzical, realizând de-a lungul timpului cicluri de emisiuni precum „Convorbiri şi lecturi cu muzică”, „Muzica, nimic mai simplu”, şi „Turism muzical”.

Muzicologul Grigore Constantinescu era internat de şase zile în spital, decesul survenind marţi dimineaţa în urma unui infarct, potrivit radio-muzical.ro.

Născut la 5 decembrie 1938 în Capitală, Grigore Constantinescu a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, specializându-se ulterior şi la Monte Carlo în dirijat şi la Budapesta şi Weimar în muzicologie.

Doctor în muzicologie al Academiei de Muzică „G. Dima” din Cluj (1976), prof. univ. Grigore Constantinescu a semnat zeci de cărţi – monografii, volume de analiză şi istorie a muzicii – cea mai recentă fiind „Patru secole de operă”, apărută sub egida Editurii Operei Naţionale Bucureşti.

Recomandările redacției