margineanRadu Mărginean face primul pas spre o nouă carieră: miercuri seară, clubul Atletico a anunțat că fotbalistul care a jucat peste 160 de meciuri în Liga I va deveni antrenorul grupelor de copii născuți în 2003 și 2006. În vârstă de 31 de ani, Mărginean a crescut sub Francisc Tisza, la Romvest, iar în anii junioratului a fost căpitanul României Under 21. Apoi a jucat pentru UTA (în trei rânduri), FC Bihor, CFR Cluj și Gloria Bistrița.
Mărginean va fi ajutat de Sorin Botiș și Norbert Varga! „Sunt trei fotbaliști cu CV-uri grele în fotbalul naţional şi internaţional, care-şi pregătesc la clubul Atletico cariera de antrenori. Copiii au ce învăța, cu siguranţă, de la ei”, scrie site-ul oficial al clubului galben-negru, din al cărui staff tehnic nu mai fac parte Norbert Jozsa şi Cornel Popa.
Campion în Ungaria cu Ferencvaros, Botiș a debutat la UTA, iar după „Fradi”, mai are câte trei ani „maghiari” la Zalaegerszeg și Honved, dar și unul la Bekescsaba. Varga, pe lângă UTA, a mai jucat la Unirea Alba Iulia sau Jiul Petroșani, iar în străinătate a îmbrăcat tricourile echipelor Wisla Cracovia și Elore Bekescsaba.
„Noii antrenori Atletico Arad vor monitoriza grupele 2003 şi 2006 în timpul turneului COTTA International, iar de luni preiau frâiele celor două grupe”, anunță oficialii galben-negri.

Recomandările redacției