copilZiua de vineri a debutat la baza Activ cu ultimul meci din optimile BRD Arad Challenger, reprogramat din cauza vremii nefavorabile de joi.
Într-un adevărat derby românesc, Adrian Ungur a dispus greu dar meritat, în trei seturi, de Victor Crivoi, scor 6-4, 0-6, 6-4. La orele prânzului a început cel mai aşteptat meci de pe terenul central, care i-a opus pe marele favorit al publicului, Marius Copil (locul 134 ATP,favorit 4), şi pe argentinianul Guido Andreozzi (favorit 8).
Cu un serviciu impecabil şi un joc variat, în evidentă creştere, tenismanul arădean s-a impus la tie-break în primul set, 7-6 (1). „Tunarul din Carpaţi” nu i-a mai lăsat nici o speranţă sud-americanului, reuşind în debutul setului doi un break, iar de la 2-0 meciul a curs spre o victorie frumoasă a arădeanului, 7-6, 6-2, aplaudată de asistenţă.
În semifinale, Marius Copil îl va înfrunta astăzi pe francezul Jonathan Eysseric, care s-a impus, ieri, într-un meci spectaculos, disputat împotriva lui Tsung-Hua Yang din Taipei. Asiaticul a revenit de la 1-6 în primul set, a câştigat setul secund la 2, având apoi 4-1 în decisiv.
Performerul optimilor, după ce l-a eliminat pe favoritul doi, conaţionalul Rufin, nu a cedat şi a câştigat cinci game-uri la rând, pentru o victorie cu 6-1, 2-6, 6-4.
Surpriza sferturilor a produs-o spaniolul Pere Riba, venit din calificări, care continuă să surprindă la Arad. Ibericul l-a scos din cursă pe câştigătorul ediţiei precedente, argentinianul Facundo Bagnis, la capătul a două seturi identice, 6-2, 6-2. Riba va juca în semifinale cu câştigătorul ultimului sfert de finală, al cărui final a fost consemnat după închiderea ediției ziarului nostru. Penultimele acte se vor desfășura la aceeași bază Activ, programul nefiind încă stabilit.

Recomandările redacției