CUPA DAVIS - SIBIUTenismanul Marius Copil a declarat după ce a adus României cea de-a cincea victorie în confruntarea cu Danemarca, din Cupa Davis, că a considerat partida cu Christoffer Konigsfeldt mai degrabă un antrenament. „Nu e uşor să joci fără miză. Am încercat să iau acest meci ca pe un antrenament, am pus presiune pe serviciul meu, dar mi-am şi menajat piciorul stâng, la care am probleme. Sper că a fost un meci OK. Vreau să mulţumesc publicului. La ultima minge, un spectator mi-a cerut să închei cu acel serviciu, i-am făcut semnul de OK şi aşa am şi făcut”, a spus tenismanul arădean.
Căpitanul nejucător al echipei României, Ciprian Porumb, a afirmat că este mulţumit de prestaţia jucătorilor: „Mă bucur că s-a încheiat aşa, cu 5-0 la general, dar şi că jucătorii noştri de simplu au decis să joace şi azi. Este o bună experienţă pentru ei să aibă cât mai multe meciuri în Cupa Davis. Sper să avem acelaşi ataşament din partea spectatorilor şi în următoarea locaţie în care vom juca, adică meciurile cu Olanda. Am arătat că suntem o echipă, dorim să mergem mai departe în aceeaşi formulă. Îl aşteptăm şi pe Victor Hănescu alături de noi. Urmează să definitivăm împreună cu jucătorii pe ce suprafaţă vom juca. Unii vor suprafaţa hard, alţii zgură, vom vedea, pentru că Olanda poate juca bine pe ambele”.
România a încheiat disputa cu Danemarca, cu scorul general de 5-0, şi s-a calificat încă de sâmbătă în turul doi al Grupei I din Zona Euro-Africană, în care va întâlni Olanda, în perioada 5-7 aprilie.
La Cluj, Marius Copil a trecut de Frederik Nielsen, cu 6-3, 7-6 (9/7), 6-4, Adrian Ungur l-a învins pe Martin Pedersen, cu 6-2, 7-6 (7/3), 4-6, 4-6, 6-2, iar perechea de dublu Florin Mergea/Horia Tecău s-a impus şi ea, cu 7-6 (7/3), 6-2, 6-4, în faţa cuplului Frederik Nielsen/Thomas Kromann. Duminică, Adrian Ungur l-a învins pe Thomas Kromann, cu 6-3, 6-4, iar Marius Copil a trecut de Christoffer Konigsfeldt, cu 6-4, 6-3.

Recomandările redacției