giomartianDacă e pauză competițională e „tele­novelă” în curtea grupării fanion a Aradului. De ani buni încoace, UTA pătimește vara și iarna, iar rezultatul e de fiecare dată același, ratarea promovării în Liga 1. Strategiile serioase au lipsit cu desăvârșire, lucrurile nu s-au făcut niciodată la timp, ci mereu s-a mers pe improvizații și „cârpeli”. Chiar antrenorul Adrian Falub s-a convins pe propria-i piele de toate aceste neajunsuri și, din câte se pare, viitorul nu va fi mai roz.
Actualul tehnician și directorul executiv, Gheorghe Constantin, au înaintat un plan de bătaie pentru sezonul următor, însă rămâne de văzut cine îl va pune în practică. Este evident că relațiile dintre cei doi finanțatori s-au răcit, iar drumurile lor s-ar putea separa în această vară. Chiar dacă Adrian Marțian nu intenționa să vină marți la Arad, o declarație dată în presă, în care spunea clar că nu mai dorește să colaboreze cu Giovanni Catanzariti la UTA, i-a schimbat itinerariul. Italianul l-a sunat pe omul de afaceri clujean și i-a cerut o întrevedere cu cărțile pe față. Marțian a sosit marți seara în orașul nostru, numai că discuția nu a prea limpezit situația în Calea Aurel Vlaicu.
Din informațiile noastre, s-au luat în calcul trei variante de continuitate. Rămânerea în aceeași formulă, cu Giovanni Catanzariti acționar minoritar, o preluare totală a clubului de către Adrian Marțian, dar și o eventuală cedare a acțiunilor către un alt investitor. Să le luăm pe rând.
La prima vedere, o continuare a „mariajului” dintre cei doi finanțatori pare cea mai plauzibilă. La întâlnirea cu Catanzariti, Marțian a fost din nou foarte familial, l-a numit pe italian „fratele meu” și a dat vina pe ziariști pentru cele apărute în presa locală. Atâta timp cât se află față în față, cei doi par cei mai buni prieteni și partenerii perfecți în conducerea grupării arădene, doar că lucrurile nu stau tocmai așa. Gio și Marțian au concepții diferite despre cum se conduce un club, despre relațiile cu antrenorii și jucătorii, ca să nu mai spunem de faptul că în acest moment bugetul clubului este în aer.
Și a doua variantă pare realizabilă, cu condiția ca Adrian Marțian să fie convins de oportunitatea de a investiti și pe mai departe la UTA. Omul de afaceri clujean nu și-a putut ascunde dezamăgirea față de maniera în care s-au pierdut unele meciuri și, implicit, și promovarea în Liga 1, dar și față de dificultățile întâmpinate din punct de vedere politico-administrativ. Ignorat total de autoritățile locale (e adevărat și în urma unor declarații mai acide la adresa acestora) și confruntat cu problema neobținerii din partea Finanțelor a certificatului pentru eșalonarea datoriilor la Stat necesar licențierii, Adrian Marțian are toate motivele să se întrebe dacă relațiile cu oficialitățile se vor îndrepta vreodată. În tot acest timp, Piteștiul și Oradea îi fac cu ochiul, iar condițiile de la FC Bihor și FC Argeș par ceva mai atractive. În fine, pentru ieșirea defintivă din schemă a lui Giovanni Catanzariti, Marțian ar trebui să scoată din buzunar aproximativ 50 de mii de euro, bani cu care italianul a mai creditat clubul în ultima lună de zile. De partea cealaltă, Marțian a investit până acum 200 de mii de euro, majoritatea pentru plata salariilor restante către fotbaliști, însă clujeanul nu a mai dat efectiv bani la club de la finalul lunii aprilie.
În fine, cu ocazia întâlnirii de marți seara, s-a ridicat și problema cedării clubului unui alt investitor dispus să preia UTA. Numai că niciunul dintre Catanzariti și Marțian nu au pe masă o ofertă concretă, așa că intrăm din nou în zona presupune­rilor și speranțelor. Cei doi finanțatori se vor mai vedea odată la finalul acestei săptămâni, sâmbătă sau duminică, pentru ca cel târziu luni să prezinte public concluziile întâlnirii lor. Adrian Falub și Gheorghe Constantin sunt primii interesați, în sensul că ar dori să știe ce au de făcut în săptămânile ce urmează, însă, bineînțeles, și suporterii „Bătrânei Doamne” stau ca pe ace. Când gruparea arădeană părea că a intrat într-o zodie norocoasă cu Adrian Marțian la timonă, iată că UTA ar putea fi din nou în aer începând cu finalul acestei săptămâni.

Recomandările redacției