arges1Principalul finanțator al „Bătrânei Doamne” a avut destulă treabă în weekend. Printre propriile afaceri, Adrian Marțian și-a făcut timp și pentru discuții fotbalistice. Omul de afaceri a discutat cu doi dintre cei mai potenți investitori români, care au încercat să-l atragă la cluburile pe care intenționează să le părăsească în această iarnă.
Fiindcă tot s-a speculat atâta pe seama implicării sale la FC Argeș, Marțian a fost în cele din urmă în Trivale pentru a vedea la fața locului ce i-ar putea oferi clubul ce l-a crescut pe Adrian Mutu. De fapt, omul de afaceri recunoaște că ar ține cont de părerea „Briliantului” înainte de a se implica la Pitești. „Ca prieten și partener de afaceri, Mutu are tot dreptul să mă sfătuiască. Nu trebuie neapărat să fac ce spune el, dar să nu uităm că la Pitești Mutu este acasă și ar avea o altă greutate cuvântul său dacă m-ar pofti să-i trec pragul. Vorbesc zilnic cu Adi, dar nu am abordat și subiectul investițiilor în fotbal. Eu astăzi sunt la UTA, aș vrea să continui ce am început la Arad, dar numai după o discuție serioasă cu Giovanni. Dacă el îmi cedează cu totul clubul, iar auditul pe care tot l-am amânat iese bine, nu plec niciunde. Altfel, vă spun sincer că am destule variante, dintre care unele chiar interesante”, ne-a mărturisit finanțatorul „textiliștilor”.
Adrian Marțian a mai recunoscut că una dintre ofertele tentante vine chiar din partea celor de la FC Argeș. „Domnul Penescu mi-a prezentat clubul în cele mai mici detalii și mi-am dat seama că există condiții mult mai bune decât la UTA. Chiar dacă mi-a cerut bani la o eventuală tranzacție, are și ce-mi oferi în banii aceia. Un hotel modern pentru cazarea fotbaliștilor, condiții de cantonament, un autocar modern, 10 grupe de copii și juniori organizate ca la carte, lucruri care ne lipsesc la UTA. Dar, asta nu înseamnă că voi merge la FC Argeș, eu în continuare vreau să promovez cu UTA în Liga 1. Numai că nu mai vreau pe nimeni lângă mine, dacă va fi să mor vreau s-o fac pe mâna mea”, a mai spus omul de afaceri clujean. Din informațiile noastre, Penescu ar fi cerut o jumătate de milion de euro în schimbul cedării clubului lui Marțian.
Totodată, aceasta a recunoscut că o discuție similară a avut și cu Marius Vizer. Patronul lui FC Bihor, dar și oficialitățile locale, l-au contactat de o lună de zile pe șeful „alb-roșiilor”, care, însă, a tot amânat întâlnirea. La o primă vedere, și oferta orădenilor este tentantă, iar Adrian Marțian va mai avea o discuție cu Vizer joi, la Budapesta.
Între timp, finanțatorul arădenilor ar trebui să ajungă și în orașul nostru pentru un tête à tête cu toate cărțile pe masă cu Giovanni Catanzariti. Marțian vrea libertate totală la UTA, nu mai dorește sub nicio o formă o coabitare cu președintele din Calea Aurel Vlaicu, despre care simte că nu i-a fost tot timpul alături. „Cu două victorii, cele de la Mioveni și Râmnicu Vâlcea, eram promovați astăzi. Ne-au bătut echipe mai slabe ca noi și nu știu de ce. Sau poate știu, dar nu vreau să vorbesc mai multe”, a concluzionat omul de afaceri clujean, care va lua o decizie privind implicarea sa la UTA până la finalul acestei săptămâni.
Așadar, aventura lui Adrian Marțian la Campioana Provinciei s-ar putea încheia după numai cinci luni de zile. Este clar că nu mai există încredere între cei doi fi­nanțatori, ca să nu mai vorbim de faptul că oficialitățile locale arădene, cu o men­țiune specială pentru primarul Falcă, l-au ignorat total pe noul finanțator al celui mai puternic brand al orașului de pe Mureș.

Recomandările redacției