tricatgForțat să plece de la cârma „Bătrânei Doamne” după ce inclusiv jucătorii au întors armele împotriva sa, Eugen Trică și-a căutat dreptatea la Federația Română de Fotbal. Conform contractului, fostul mijlocaș al Stelei trebuia să încaseze cinci salarii compensatorii în cazul demiterii, ceea ce nu s-a întâmplat la despărțirea de „alb-roșii”. De curând, însă, condu­cerea UTA-ei, respectiv Adrian Marțian a fost somat să-i achite cei 10 mii de euro tehnicianului care în prima parte a sezonului a strâns 11 puncte pe banca arădenilor.
Bineînțeles, la câte datorii are de stins dejeanul, Trică a fost pus în așteptare, dar asta nu l-a împiedicat pe oltean să-și vadă de drumul profesional. Refuzând ofertele Farului și Chiajnei, tehnicianul a decis să-și îmbogățească cunoștințele, iar la începutul lunii martie a vizionat antrenamentele clubului Espanyol,  fiind invitatul special al „principalului” barcelonezilor, Javier Aguirre. Apoi, marți dimineață, fostul antrenor al „alb-roșiilor” a decolat spre Nyon (Elveția), unde alături de alți 29 de antrenori cu Licența PRO, printre care: Flavius Stoican, Claudiu Niculescu, Adrian Iencsi, Costel Enache, Eric Linkar sau Constantin Schumacher, participă la un curs organizat de UEFA. Delegaţia română este condusă de directorul tehnic FRF, Anghel Iordănescu, şi de şeful Şcolii de antrenori, Dan Apolzan.
“Printre numeroasele teme ale cursului, două atrag atenţia. Tehnicienii români vor fi puşi în ipotetica situaţie de a o antrena pe Benfica şi de a încerca să obţină o victorie în faţa lui Juventus, lucrând la faza de atac. Mai întâi la tablă, după care cu exerciţii tactice pe terenul de joc. A doua temă interesantă este analizarea unui meci de Europa League pe care l-au vizionat în direct pe un ecran uriaş”, menţionează frf.ro, citat de Mediafax.
Alături de antrenorii români mai participă la curs tehnicieni din Danemarca, Belarus şi Croaţia. Acesta este al patrulea an de cursuri, dar România participă în premieră.

Recomandările redacției