dosso11Chiar dacă se află aproape de a mai bate palma cu un atacant de bandă dreapta sub 22 de ani şi un mijlocaş central ofensiv de peste hotare, Adrian Falub trebuie să se mulţumească cu ce are în curtea proprie pentru meciul de la Mioveni. Dar, asta nu înseamnă că antrenorul utist va trebui să conteze exact pe jucătorii apţi pentru confruntarea cu ACS Poli, ci ar putea să apeleze la doi dintre jucătorii care se antrenează de mai mult timp cu utiştii, dar nu au avut drept de joc cu timişorenii. „Am înţeles că în sfârşit a sosit cartea verde a lui Matijas şi sperăm să-l legitimăm şi pe Dosso până sâmbătă”, ne-a mărturisit Falub.
Jonathan Matijas este de o lună la Arad, l-a convins şi pe Adrian Ţapoş de calităţile sale şi s-a înţeles cu „textiliştii” pentru un contract până în vară cu opţiune de prelungire. Probabil, dacă ar fi avut drept de joc, francezul ar fi debutat deja în confruntarea cu echipa de Bega, însă, cum Amadio şi-a salvat echipa în două-trei situaţii limită este posibil ca Matijas să-şi aştepte acum rândul. Sindou Dosso a apărut în stagiul de pregătire al „Bătrânei Doamne” de la Gyula, dar încorporarea sa a depins de o altă eventuală achiziţie în centrul atacului „textilist”. Ivorianul de 26 de ani este impresariat de Mihai Joiţa, iar ultima oară a evoluat două sezoane şi jumătate la formaţia maghiară de prima ligă, Kecskemeti TE.
Însă, pe lângă fotbaliştii suspendaţi, Neagu şi Silvăşan, UTA ar putea întâmpina probleme suplimentare pentru deplasarea de la Mioveni. Feussi (lovitură la gleznă) şi Gligor (contractură usculară) nu s-au antrenat la începutul acestei săptămâni, însă nici Voiculeţ nu a dus-o mult mai bine. Totuşi, atacantul care a cules cele mai multe aplauze din tribună în momentul în care a intrat pe gazon în disputa cu ACS Poli a început să se antreneze normal de marţi dimineaţa. Arădenii pleacă vineri spre judeţul Argeş, dată până la care stafful tehnic „alb-roşu” speră să-şi recupereze toate „piesele”.

Recomandările redacției