bihorPe lângă miza imensă în jurul luptei pentru salvarea de la retrogradarea din liga secundă, meciul de sâmbătă dimineața, de la Pâncota, ar putea avea o încărcătură emoțională imensă pentru formația vizitatoare. FC Bihor, continuatoarea fostei campioane a României în anul 1949, ICO Oradea, este în colaps financiat, colaps ce ar putea fi certificat de Tribunal pe 5 mai. Chiar de astăzi într-o săptămână se poate declara falimentul clubului intrat degeaba în insolvență. În loc să se mai stingă din datorii, ele s-au înmulțit, iar jucătorii, antrenorii și grupele Centrului de Copii și Juniori au ajuns să funcționeze din inerție. Nici măcar ultimul strigăt de disperare, venit sub forma unei ironii la adresa Consiliului Județean Bihor ce nu și-a respectat promisiunile, nu și-a găsit ecou. „Mulțumim că ne-ați mințit” le-au transmis jucătorii orădeni, intrați pe teren cu 5 minute mai târziu decât ora de începere a partidei cu FC Caransebeș (pierdută fără drept de apel cu 3-0) în tricouri negre, autorităților locale, care nici măcar nu s-au sinchisit să cumpere un bilet la confruntarea de pe arena „Iuliu Bodola”.
Cum nu au fost decât 240 de spectatori plătitori, „oficialii” grupării de pe Crișul Repede au fost în imposibilitatea de a achita baremurile de joc ale arbitrilor și observatorilor în valoare de 7.300 de lei. Teoretic, banii ar trebui dați până joi, în așa fel încât echipa lui Gheorghe Silaghi să fie programată sâmbătă dimineața la Pâncota.
Așa stând lucrurile, „șoimii” pornesc favoriți în fața unui adversar la prima vedere resemnat. Pe lângă faptul că au patru salarii restante, Mihuț et. comp. sunt tot mai convinși că situația clubului nu se mai poate rezolva fericit, iar o salvare de la retrogradare în iarbă ar fi – până la urmă – inutilă.

Recomandările redacției