doctoriMedicii şi asistentele nu vor avea salarii mai mari nici anul acesta. Anunţul a fost făcut chiar de către conducerea Ministerului Sănătăţii, care a adăugat că posturile din sistemul sanitar ar putea fi deblocate abia din a doua jumătate a anului, iar asta doar dacă economia va merge bine. În schimb, reprezentanţii clinicilor din ţară se plâng că în unele locuri banii nu ajung nici pentru salariile angajaţilor, iar pacienţii vin cu vată de acasă cât timp sunt internaţi.
Colegiul Medicilor a decis să solicite o întâlnire cu guvernanţii pentru solu­ţio­narea problematicii din sistem, în caz con­trar urmând să se stabilească un plan de acţiuni până în iulie, ce se poate finaliza chiar cu blocarea sistemului de sănătate.
De asemenea, reprezentanţii Sanitas Arad susţin că „şi noi suntem supăraţi pentru că nu ne cresc salariile, însă mai aşteptăm să vedem cum decurg lucrurile. Miercuri, 22 mai, am avut o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, care ne-a asigurat că se lucrează la un proiect de lege prin care modul de salarizare se va schimba. Va exista o parte fixă de salariu şi o parte variabilă, în funcţie de realizări. La toate acestea, se adaugă sporuri de fidelizare, pentru a menţine personalul medical în ţară“, ne-a declarat Delia Bonca, preşedintele Sanitas Arad.

Recomandările redacției