mere si puiPoliţiştii arădeni au depistat şi reţinut, miercuri, în cadrul acţiunilor pe linia combaterii evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit, aproape 21.000 de kg. de mere, 300 kg. legume şi 1200 de kg. carne de pui, transportate ilicit.

Comisar Camelia Tuduce, ofiţer în cadrul IPJ Arad, precizează: „Colegii mei l-au depistat pe G. Constantin, de 46 ani, din Râmnicu Vâlcea, care conducea, pe DN7, un ansamblu auto în care transporta cantitatea de 20.895 kg. mere. La verificarea documentelor prezentate, s-a constatat că marfa era destinată unei țări extracomunitare şi nu deţinea document vamal. De asemenea, în zona punctului de trecere a frontierei Vărșand,  poliţiştii l-au depistat pe  L. Paul, de 29 de ani, din Alba, care transporta cu o  autoutilitară 1.100 kg. pulpe pui și 120 kg. preparate din carne, destinate comercializării, pentru care nu poseda documente legale de proveniență și fără să respecte normele sanitar-veterinare privind achizițiile intracomunitare de carne și produse de carne”.

În ambele situaţii, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.000 de lei, iar mărfurile, în valoare de 61.955 de lei, au fost reţinute în vederea confiscării.

Recomandările redacției