Lionel Messi, în vârstă de 32 de ani, a câștigat cel de-al șaselea „Balon de Aur” din cariera sa, fiind jucătorul cu cele mai multe trofee obținute.
Atacantul Barcelonei a fost vizibil emo­ționat de primirea trofeului: „Îmi amintesc că acum 10 ani am venit la Paris, am venit cu frații mei. Acum vin într-un moment minunat din punct de vedere personal, alături de soția și copiii mei. După cum spune soția mea, nu am încetat niciodată să visez. Sunt conștient de vârsta pe care o am, mi se apropie retragerea și valorez totul mai mult, însă încă îmi rămân ani de care să mă bucur. Când văd aceste trofee sunt fericit. În plan sportiv, încerc să mă depășesc și să nu mă conformez, încerc să lupt pentru tot, mai mult pentru titlurile de grup decât cele individuale. Este o onoare să fac parte din istoria celui mai bun club din lume, clubul pe care îl iubesc atât de mult”, a declarat Leo Messi, după ce a primit Trofeul „Balonul de Aur”.
Referitor la absența lui Cristiano Ronaldo de la gală, Messi a precizat: „Cristiano nu a venit pentru că nu a putut. Nu trebuie sa întoarcem pe toate părțile subiectul”.
Lista celor 10 finaliști, aspiranți la Balonul de Aur în acest an:
Alisson (Liverpool)
Robert Lewandowski (Bayern Munchen)
Ryiad Mahrez (Manchester City)
Sadio Mane (Liverpool)
Kylian Mbappe (PSG)
Lionel Messi (Barcelona)
Cristiano Ronaldo (Juventus)
Mohamed Salah (Liverpool)
Bernardo Silva (Manchester City)
Virgil van Dijk (Liverpool)

Recomandările redacției